Premia: Επιβεβαιώνει τις διερευνητικές συζητήσεις με την Μπουτάρης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premia: Επιβεβαιώνει τις διερευνητικές συζητήσεις με την Μπουτάρης
Η μεγαλύτερη μέτοχος της Premia, η Sterner Stenhus Greece ΑΒ, διερευνά τη συμμετοχή της στη δραστηριότητα οινοποιίας Μπουτάρη.

Σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρεία Ι. Μπουτάρης & ΥΙΟΣ Α.Ε. και τους πιστωτές της, για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την απόκτηση της ακίνητης περιουσίας της Μπουτάρης, βρίσκεται η Premia Properties, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δεσμευτική συμφωνία με τους βασικούς πιστωτές της Μπουτάρης, τονίζεται στην ανακοίνωση, και σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων.

Επίσης, η Premia αναφέρει ότι η Sterner Stenhus Greece ΑΒ, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχό της, διερευνά σε συνεργασία με λοιπούς επενδυτές τη συμμετοχή της στη δραστηριότητα οινοποιίας Μπουτάρη, με στόχο την εξυγίανση και την μελλοντική ανάπτυξη μιας ιστορικής επιχείρησης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Premia παραμένει συνεπής στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος διερευνώντας τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα τα οποία εντάσσονται στους στρατηγικούς κλάδους ενδιαφέροντος της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα βιομηχανικά (light industrial) ακίνητα και ιδιαίτερα όσα πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας. Σε περίπτωση θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων η Premia θα υλοποιήσει μια πρωτοποριακή και επωφελή συναλλαγή στον κλάδο του real estate.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, οι διαπραγματεύσεις διαρκούν αρκετούς μήνες, ενώ εκτιμάται ότι για να τελεσφορήσουν (αν αυτό συμβεί) θα χρειασθεί εξίσου μεγάλο χρονικό διάστημα. Η οινοποιεία αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, έχει σημαντικά χρέη στις τράπεζες με αποτέλεσμα τα ακίνητά της να βρίσκονται τώρα στις εταιρείες στις οποίες οι τράπεζες έχουν μεταφέρει ακίνητα που συνδέονται με τα κόκκινα δάνεια. Το ενδιαφέρον της Premia αφορά μόνον στα ακίνητα της Μπουτάρης (διαθέτει 5 οινοποιεία στις περιοχές, Νάουσα, Γουμένισσα, Κρήτη, Σαντορίνη και Μαντινεία καθώς και ακίνητο στο Πικέρμι Αττικής).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπουτάρης: Σε συζητήσεις με την Premia Properties και την Sterner Stenhus

gazzetta
gazzetta reader insider insider