Αύξηση κέρδους στο 79% για την HSBC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση κέρδους στο 79% για την HSBC
Τα καθαρά κέρδη της HSBC αυξήθηκαν στα 3,88 δισ. δολάρια έναντι των 1,79 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Τα κέρδη της HSBC για το α' τρίμηνο του 2021 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά το πλήγμα που δεχτηκαν τα έσοδα από τα χαμηλά επιτόκια, με την τράπεζα να ανακοινώνει καθαρά έσοδα τριμήνου αυξημένα κατά 79%, χάρη στη μείωση των «κακών» δανείων και τη βελτίωση της οικονομική προοπτικής.

Τα καθαρά έσοδα προ φόρου ήταν στα 5,8 δισ. δολάρια για το α΄τρίμηνο του 2021, σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με τα 3,3 δισ. δολάρια που «έδιναν» οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 5% στα 13 δισ. δολάρια, χάρη στα χαμηλότερα επιτόκια σε όλες τις δραστηριότητες της παγκοσμίως.

Ενώ οι αναμενόμενες πιστωτικές απώλειες από επισφαλή χρέη για το α΄ τρίμηνο, μειώθηκαν κατά 400 εκατ. δολάρια, από τα 3 δισ. δολάρια των εκτιμήσεων.

«Οι οικονομικές προοπτικές έχουν βελτιωθεί, παρότι η αβεβαιότητα παραμένει» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Noel Quin.

Οι μετοχές της HSBC κατέγραψαν αύξηση 2,8% στη συνεδρία της Τρίτης στο Hong Kong, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HSBC Market Outlook: Οι επενδυτικές τάσεις για το 2021

S. Rahman (HSBC): Κρίσιμος ο ρόλος των τραπεζών στη Βιώσιμη Ανάπτυξη – «Καμπανάκι» εγρήγορσης ο COVID

gazzetta
gazzetta reader insider insider