Διεθνή
21-04-2021 | 14:17

«Μετακομίζει» σε open-plan γραφείο μαζί με τους... υπόλοιπους ο CEO της HSBC

Newsroom
Μοιράσου το
«Μετακομίζει» σε open-plan γραφείο μαζί με τους... υπόλοιπους ο CEO της HSBC
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο CEO της HSBC αφήνει το πολυτελές ιδιωτικό του γραφείο, στον όροφο των executives, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Λονδίνο και «μετακομίζει» στα γραφεία «ανοιχτού τύπου» δύο ορόφους πιο κάτω, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό της εταιρείας.

Ο Noel Quinn, μαζί με τα κορυφαία στελέχη του μεγάλου τραπεζικού ιδρύματος αφήνουν τα «γωνιακά γραφεία» και στρέφονται σε ποιο εργονομικά γραφεία, δείχνοντας την τάση που υιοθετούν πληθώρα εταιρειών, με αφορμή την τηλεργασία λόγω πανδημίας. 

Σύμφωνα με το CNN, τα πολυτελή γραφεία θα μετατραπούν σε αίθουσες συναντήσεων με επισκέπτες και πελάτες, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους για τους εργαζόμενους. 

«Τα γραφεία μας ήταν άδεια σχεδόν συνέχεια, λόγω των συνεχών ταξιδιών και της τηλεργασίας. Ήταν 'πεταμένο» real estate'» δήλωσε σχετικά ο Quinn, ο οποίος στην αρχή της χρονιάς 

Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, ο Quinn δήλωσε πως η HSBC σχεδιάζει να περικόψει την real estate παρουσία της κατά 40% «μέσα στα επόμενα χρόνια» και να υιοθετήσει ένα πιο υβριδικό μοντέλο εργασίας, με τους εργαζόμενους να μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο σπίτι και στο γραφείο. Για να το πετύχει αυτό, η τράπεζα αναμένεται να μην ανανεώσει πολλά από κεντρικά συμβόλαια ενοικίασης μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.