Κοροναϊός: Μέτρα προστασίας των εργαζομένων λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός: Μέτρα προστασίας των εργαζομένων λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε έκδοση εγκυκλίου για ενημέρωση του προσωπικού και παροχή οδηγιών σχετικά με τον κοροναϊό.

Σε στοχευμένες δράσεις πρόληψης για τον κοροναϊό προχωρεί ήδη το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, στα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει το υπουργείο εντάσσονται η απολύμανση των κτηρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου με ευθύνη των προϊσταμένων των κεντρικών υπηρεσιών, o περιορισμός των μετακινήσεων των υπαλλήλων μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς και ο περιορισμός των υπηρεσιακών συναντήσεων, η τήρηση βιβλίου εισόδου επισκεπτών στην είσοδο των κτιρίων, η σύσταση προς τους υπαλλήλους για αποφυγή υπηρεσιακών μετακινήσεων εκτός χώρας, και η ενημέρωση του προσωπικού προς την υπηρεσιακή ιεραρχία σε περίπτωση επίσκεψης ή προγραμματισμού επίσκεψης σε χώρα μεγάλης διάδοσης της νόσου.

Ενδεικτικά, το υπουργείο προχωράει, ήδη, προληπτικά στην απολύμανση κτηρίων, όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του. Τις ίδιες προληπτικές πρωτοβουλίες έχουν λάβει επίσης και άλλοι εποπτευόμενοι φορείς, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΤΑΙΠΕΔ.

Απολύμανση στο γραφείο του Σταϊκούρα

Είναι χαρακτηριστικό πως η διυπουργική σύσκεψη για το πλέγμα μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών του κοροναϊού, στην οποία μετέχουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Άκης Σκέρτσος και Απόστολος Βεσυρόπουλος διεξάγεται αυτή την ώρα στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, καθώς ο 6ος όροφος του υπουργείου Οικονομικών, στον οποίο είναι το γραφείο του κ. Σταϊκούρα έχει κλείσει για απολύμανση.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε έκδοση εγκυκλίου για ενημέρωση του προσωπικού και παροχή οδηγιών σχετικά με τον κοροναϊό (COVID-19), ενώ η ηγεσία του υπουργείου δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε σειρά προληπτικών μέτρων, αλλά και πρόσθετων μέτρων σε ενδεχόμενη περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε υπηρεσία του υπουργείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider