Εκλογές ΗΠΑ: Διευρύνεται το προβάδισμα Μπάιντεν στη Νεβάδα - Πού προηγείται ο Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Διευρύνεται το προβάδισμα Μπάιντεν στη Νεβάδα - Πού προηγείται ο Τραμπ
Ο Τραμπ καταγγέλλει εκλογική νοθεία, απειλεί ότι κινηθεί νομικά σε πολιτείες που το επιτελείο Μπάιντεν ανακοίνωσε νίκη.     

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς δύο 24ωρα μετά την κάλπη της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθούν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την προεδρία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το αμερικανικό έδαφος, ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε ελαφρά το προβάδισμά του επί του Ντόναλντ Τραμπ στη Νεβάδα.

Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research. Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 45,2% για τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο.

Πού προηγείται ο Τραμπ

Στην Τζόρτζια, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 49,5%, έναντι 49,2% του Μπάιντεν. Στην κομητεία Φούλτον, με πρωτεύουσα την Ατλάντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 72,6%, έναντι 26,3% του Τραμπ.

Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Τραμπ παραμένει μπροστά με 50%, έναντι 48,6% του Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, με ποσοστό 50,3% έναντι 48,4% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων.

Για την Αριζόνα, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε νωρίτερα ότι ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα, εκτιμώντας ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην Πολιτεία αυτή ίσως είναι πολύ μικρή.

Ο Τραμπ καταγγέλλει εκλογική νοθεία

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να απειλεί με περαιτέρω νομικές ενέργειες ενάντια σε αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών σε ορισμένες πολιτείες, καταγγέλλοντας, χωρίς να προσφέρει καμία απόδειξη, εκλογική νοθεία σε πολιτείες που ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να επικρατεί.

«Θα κινηθούμε νομικά για εκλογική απάτη σε όλες τις πρόσφατες πολιτείες που ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι κέρδισε» έγραψε ο Τραμπ σε tweet, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες πολιτείες ή περιπτώσεις που για τον ίδιο να συνιστούν εκλογική νοθεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider