Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Καπνοί και οσμή καμένου πλαστικού στο ρωσικό τμήμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Καπνοί και οσμή καμένου πλαστικού στο ρωσικό τμήμα
Το περιστατικό σημειώθηκε στο ρωσικό τμήμα του ISS και αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ η ρωσική υπηρεσία διαστήματος Roscosmos ανέφερε αργότερα πως όλα τα συστήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού λειτουργούν κανονικά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), καθώς αναφέρθηκε η ύπαρξη καπνού σε συνδυασμό με οσμή καμένου πλαστικού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ρωσικό τμήμα του ISS και αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ η ρωσική υπηρεσία διαστήματος Roscosmos ανέφερε αργότερα πως όλα τα συστήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού λειτουργούν κανονικά.

«Όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά και το πλήρωμα συνεχίζει να εκπαιδεύεται κανονικά για την έξοδο στο διάστημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Roscosmos.

Σύμφωνα με το BBC, η οσμή πλαστικού ανιχνεύθηκε και στο αμερικανικό τμήμα του ISS, ωστόσο σύμφωνα με την NASA δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο προγραμματισμένη έξοδο των κοσμοναυτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην μέρα.

Το νέο περιστατικό, το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών, σημειώνεται καθώς η ρωσική διαστημική εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με την συντήρηση του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανακοίνωσε στο τέλος του Αυγούστου ότι βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση με το 80% των συστημάτων πτήσης να βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider