Η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα και την εξόρυξη τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα και την εξόρυξη τους
Ο όγκος συναλλαγών σε crypto της Ρωσίας υπολογίζονται ετησίως σε 5 δισ. δολάρια.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προτείνει την απαγόρευση χρήσης των κρυπτονομισμάτων και την εξόρυξης τους ανά την επικράτεια της χώρας, επικαλούμενη κινδύνους για την χρηματοοικονομική ασφάλεια, το συμφέρον των πολιτών και τη σταθερότητα του ρουβλιού.

Σε σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα σημειώνει πως η άνοδος στη ζήτηση των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια είναι κερδοσκοπική και ότι φέρουν χαρακτηριστικά απατών οικονομικής πυραμίδας. Ακόμα, η τράπεζα κάνει λόγο για κίνδυνο «φούσκας» που θα μπορούσε να βλάψε τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος και των πολιτών.

Στην εισήγηση της προς τη ρωσική κυβέρνηση, η τράπεζα προτείνει την απαγόρευση συναλλαγών με κρυπτονομίσματα σε όλους τους χρηματοοικονομικούς θεσμούς.

Στην έκθεση, η ρωσική τράπεζα αναφέρει πως το σύνολο των συναλλαγών των πολιτών της χώρας σε crypto υπολογίζονται ετησίως σε 5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η τράπεζα ζητά και την απαγόρευση εξόρυξης crypto, τονίζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα τους, λέγοντας πω είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για το περιβάλλον.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Ρωσία είναι η 3η χώρα με τις περισσότερες εξορύξεις κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φιλιππίνες: Τράπεζα ξεκίνησε τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider