Το Κόσοβο απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων λόγω της ενεργειακής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Κόσοβο απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ένας «μεταλλωρύχος» κρυπτονομισμάτων πληρώνει 170 ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος και κερδίζει 2.400 ευρώ.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου ανακοίνωσε πως απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με στόχο την εξοικονόμηση ηλεκτρισμού, καθώς η χώρα των Βαλκανίων αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση της ιστορίας της λόγω διακοπών ρεύματος.

Παρουσιάζοντας το σχετικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Αρνάνε Ριζοβανόλι, δήλωσε πως οι αρμόδιες αρχές θα αρχίσουν τους ελέγχους στα σημεία που φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος που μπορεί να σχετίζεται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Λόγω των φτηνών ενεργειακών τιμών, το Κόσοβο τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ατόμων που ασχολούνται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα τέτοιο άτομο, που μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπε ότι πληρώνει περίπου 170 ευρώ ανά μήνα για τον λογαριασμό του ρεύματος και κερδίζει περίπου 2.400 ευρώ από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Εν μέσω της αύξησης των ενεργειακών τιμών στην Ευρώπη κατά 30% σε ετήσιο επίπεδο για τον φετινό χειμώνα, η κυβέρνηση της χώρας έχει προκηρύξει καθεστώς έκτακτης ανάγκης για 60 μέρες, υπό το οποίο λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων.

Σημειώνεται πως το 90% των συνολικών ενεργειακών πόρων του Κοσόβου προέρχεται από λιγνίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ράλι» έως 7.000% για εταιρεία τεχνολογίας που επεκτείνεται στην εξόρυξη Bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider