Να γίνει η Ελλάδα παράδεισος της τηλεργασίας

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να γίνει η Ελλάδα παράδεισος της τηλεργασίας
Η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να προσελκύσει εργαζομένους υψηλού προφίλ και εισοδήματος

Βλέποντας τις ανακοινώσεις του Facebook και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, είναι ξεκάθαρο ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει. Μπορεί να μην αφορά το σύνολο των εργαζομένων, είναι όμως σίγουρο ότι σε μια σειρά από κλάδους και ειδικότητες, η δουλειά από το «σπίτι» θα είναι η νέα κανονικότητα για τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και χρόνια.

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας. Να αξιοποιήσει την εξαιρετικά καλή φήμη που απέκτησε λόγω της διαχείρισης του κορονοϊού αλλά και τα προσόντα που ούτως ή άλλως έχει προκειμένου να προσελκύσει υψηλού προφίλ εργαζόμενους από όλο τον κόσμο που θα θελήσουν να δουλέψουν στην Ελλάδα.

Γιατί, όταν έχεις την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δουλέψεις εξ’ αποστάσεως, έχεις κάθε λόγο να το κάνεις στο καλύτερο δυνατό σημείο. Και λίγες είναι οι επιλογές που μπορούν να συγκριθούν με την Ελλάδα. Μια χώρα που συγκαταλέγεται στις πιο ασφαλείς απέναντι στον κορονοϊό, με εξαιρετικό κλίμα, ιδανικές συνθήκες εργασίες και ανταγωνιστικό κόστος ζωής έναντι της κεντρικής Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σκεφτείτε λοιπόν έναν 30άχρονο developer που δουλεύει εξ’ αποστάσεως για τη Facebook, την Amazon ή τη Google και μπορεί να το κάνει από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιθυμεί για τους επόμενους 12-18 μήνες. Είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να έρθει, να μείνει και να δουλέψει στην Ελλάδα.

Ναι, αυτός ο άνθρωπος δεν θα φορολογείται στην Ελλάδα, ούτε θα πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές. Όμως θα νοικιάσει σπίτι, και μάλιστα ακριβό, θα ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος του μισθού του στη χώρα μας και κατά πάσα πιθανότητα θα προσκαλέσει τους φίλους και την οικογένειά του για διακοπές κατά τη διάρκεια της διαμονής του. Και βέβαια, δεν θα στερήσει κάποια θέση εργασίας, ίσα-ίσα που η παρουσία του θα δημιουργήσει και άλλες, μια και τα χρήματά του θα στηρίξουν την κατανάλωση.

Είναι λοιπόν στο χέρι της πολιτείας να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα αλλά κυρίως να επικοινωνήσει διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός παγκοσμίως για τηλεργασία. Και να μετατρέψει έτσι την κρίση σε ευκαιρία, δρέποντας και με αυτό τον τρόπο τα οφέλη από την εξαιρετική διαχείριση της πανδημίας και την παγκόσμια αναγνώριση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider