Ο θάνατος του Ναβάλνι «έριξε» το ρούβλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο θάνατος του Ναβάλνι «έριξε» το ρούβλι
Το ρωσικό ρούβλι αποδυναμώθηκε την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας φυλακών ότι ο φυλακισμένος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι είναι νεκρός.

Το ρωσικό ρούβλι αποδυναμώθηκε την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας φυλακών ότι ο φυλακισμένος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι είναι νεκρός. Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 16% έσπρωξε επίσης το νόμισμα χαμηλότερα και το ρούβλι έπεσε στα 93 έναντι του δολαρίου.

Το ρούβλι είχε υποχωρήσει νωρίτερα αφού η κεντρική τράπεζα άφησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού μετά από πέντε διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν. Στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης το ρούβλι ήταν έως και 0,6% πιο αδύναμο έναντι του δολαρίου στα 92,81 , φτάνοντας νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 4 Ιανουαρίου.

Είχε χάσει 0,3% και διαπραγματευόταν στα 99,64 έναντι του ευρώ και είχε υποχωρήσει 0,2% έναντι του γουάν στα 12,76. Το ρούβλι έχει χάσει κάποια στήριξη αυτό το μήνα, καθώς το κράτος μείωσε ελαφρώς τις καθημερινές πωλήσεις συναλλάγματος, αλλά θα πρέπει να λάβει ώθηση καθώς οι εξαγωγείς μετατρέπουν τα έσοδα σε ξένο νόμισμα για να πληρώσουν φόρους αργότερα μέσα στο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Ζητά «πλήρη, αξιόπιστη και διαφανή» διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι

Μελόνι: Ο θάνατος του Ναβάλνι πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση

Κάμαλα Χάρις : Δείγμα της βαρβαρότητας του Πούτιν ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι

gazzetta
gazzetta reader insider insider