Κλειστή η Wall Street λόγω αργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστή η Wall Street λόγω αργίας
Την Παρασκευή οι αμερικανικοί δείκτες είχαν κλείσει σε θετικό έδαφος, πετυχαίνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Νοέμβριο του 2022.

H αγορά της Wall Street, λόγω της αργίας προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ θα παραμείνει κλειστή σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Η επόμενη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Η Fed, οι τράπεζες, τα ταχυδρομεία και οι δημόσιες βιβλιοθήκες θα παραμείνουν επίσης με κατεβασμένα ρολά σήμερα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, επειδή η Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι αργία μόνο επί αμερικανικού εδάφους, οι υπόλοιπες διεθνείς αγορές είναι ανοιχτές κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή, οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, στον απόηχο των ανακοινώσεων των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, έκλεισαν την εβδομάδα με κέρδη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.302 μονάδες, ενισχυμένος κατά 112 μονάδες ή 0,33%, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 3.999 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,4%. Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,71% στις 11.079 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Μην εκπλαγείτε εάν το ΤΧΣ εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία πώλησης των συμμετοχών του από τις τράπεζες

Πτώση στις διεθνείς τιμές λιπασμάτων, σταδιακή επιστροφή του εμπορίου σιτηρών, τι θα γίνει με τις τιμές των προϊόντων στο ράφι;

Φυσικό αέριο: «Βουλιάζει» σε χαμηλά 16 μηνών εν μέσω ισχυρών προοπτικών της προσφοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider