Εβδομαδιαίες απώλειες σχεδόν 5% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαίες απώλειες σχεδόν 5% για το πετρέλαιο
Βουτιά για τις τιμές του πετρελαίου.

Το πετρέλαιο έκλεισε με απώλειες την Παρασκευή, χάνοντας τα μικρά κέρδη που κατέγραψε στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και κλείνοντας την εβδομάδα με πτώση σχεδόν 5%, που αποτελεί την τρίτη συνεχόμενη «κόκκινη» εβδομάδα.

Οι επενδυτές στάθμισαν τις προοπτικές για την κινεζική ζήτηση και παρακολούθησαν τις ευρωπαϊκές συνομιλίες για ένα ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό αργό.

Το αργό West Texas Intermediate για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε 1,66 δολάρια ή 2,1% στα 76,28 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και σε επίπεδο εβδομάδας απώλεσε 4,78%. Το αργό Brent Ιανουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έχασε 1,71 δολάρια ή 2%, στα 83,63 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe και σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε 4,6%. Το Brent παράδοσης Φεβρουαρίου διολίσθησε 1,53 δολάρια ή 1,8%, στα 83,71 δολάρια το βαρέλι με εβδομαδιαία πτώση 3,9%.

Η βενζίνη παράδοσης Ιανουαρίου βούτηξε 6% στα 2,328 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας πτώση 3,8% για την εβδομάδα. Το πετρέλαιο θέρμανσης Δεκεμβρίου έχασε 3,8% στα 3,239 δολάρια το γαλόνι και σημείωσε πτώση 7,9% για την εβδομάδα. Το φυσικό αέριο Δεκεμβρίου απώλεσε 3,8% στα 7,0240 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες όμως κατέγραψε εβδομαδιαίο κέρδος 11,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη για τον χρυσό την Παρασκευή - Εβδομαδιαία άνοδος 2,1% για το ασήμι

Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Εβδομάδα κερδών για τη Wall Street - Σε υψηλά επτά μηνών o Dow Jοnes

gazzetta
gazzetta reader insider insider