Απώλειες 4% για το πετρέλαιο στη «σκιά» του πλαφόν στο ρωσικό αργό

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 4% για το πετρέλαιο στη «σκιά» του πλαφόν στο ρωσικό αργό
Η εντεινόμενη φημολογία περί επιβολής πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το βαρέλι από την πλευρά της ΕΕ πλήττει σημαντικά τον «μαύρο χρυσό».

Απώλειες άνω του 4% καταγράφουν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η εντεινόμενη φημολογία περί επιβολής πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το βαρέλι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήττει σημαντικά τον «μαύρο χρυσό».

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχωρούν κατά 3,45 δολάρια/βαρέλι ή 4,19% και διαμορφώνονται στα επίπεδα των 77,54 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, με τα συμβόλαια Ιανουαρίου να χάνουν 4,01% στα 84,85 δολάρια/βαρέλι στις συναλλαγές στο ICE Europe.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως οι συζητήσεις στους κύκλους της ΕΕ αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού συγκλίνουν σε μία τιμή μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το βαρέλι, εύρος αρκετά υψηλότερο από το κόστος παραγωγής της Ρωσίας αλλά και από αυτό για το οποίο πίεζαν ορισμένες χώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιβολή του πλαφόν χρειάζεται την υποστήριξη όλων των κρατών μελών για να εγκριθεί, ωστόσο ένα πλαφόν στα επίπεδα των 65-70 δολαρίων θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στις συναλλαγές της Ρωσίας, η οποία ήδη πουλά το αργό της σε έκπτωση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Σε υψηλά τριών μηνών ο Stoxx 600

Έκανε το 4/4 το Χρηματιστήριο - Χτίζει «μαξιλάρι» πάνω από τις 900 μονάδες

Σκρέκας για φυσικό αέριο: Στο Συμβούλιο Ενέργειας πάμε για ένα πλαφόν κάτω από τα 200 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider