Βρετανία: Γιατί η στερλίνα δεν επηρεάζεται από την πολιτική ανταρσία εις βάρος του Τζόνσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Γιατί η στερλίνα δεν επηρεάζεται από την πολιτική ανταρσία εις βάρος του Τζόνσον
Το τελευταίο χρονικό διάστημα το βρετανικό νόμισμα φαίνεται πως αντιδρά κυρίως στις εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού στη χώρα.

Μια νέα πρόκληση στη θητεία του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας αντιμετωπίζει ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος της χώρας (Τόρις) καλείται να επιβιώσει από την «ανταρσία» της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν εις βάρος τους βουλευτές του κόμματος του, εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει στο Λονδίνο τα κορονο-πάρτι του Τζόνσον.

Σύμφωνα με το Bloomberg, παρά την ένταση που φέρνει η πρόταση δυσπιστίας στο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας, η στερλίνα δεν φαίνεται να επηρεάζεται αρνητικά.

Το βρετανικό νόμισμα έφτασε να ενισχύεται 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,2559 δολάρια ανά στερλίνα, επανακάμπτοντας μετά από τις απώλειες 1,1% που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα.

Παρά την αναταραχή που έχει προκληθεί κατά καιρούς στη στερλίνα από πολιτικά γεγονότα, όπως το Brexit και οι διαπραγματεύσεις του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το τελευταίο χρονικό διάστημα το βρετανικό νόμισμα φαίνεται πως αντιδρά κυρίως στις εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού και επηρεαζόμενο από τις κινήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), σημειώνει το Bloomberg.

Τι λένε οι αναλυτές

Ο Τζέφτι Χου, αναλυτής συναλλάγματος στην Bank of New York Mellon, εκτιμά πως δεν είναι οι πάντες πεπεισμένοι πως πρόωρες εκλογές στη Βρετανία θα έχουν σημασία για την πορεία της στερλίνας. «Είναι απλά "θόρυβος"» σημείωσε ο Χου, λέγοντας πως οι δημοσιονομικές δαπάνες στη χώρα θα αυξηθούν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, όποτε γίνουν αυτές.

Από την άλλη, ο Τζόρνταν Ρότσεστερ της Nomura υποστηρίζει πως «δεν περιμένουμε ιδιαίτερες μεταβολές για τη στερλίνα, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν γνωστοί οι πιθανοί διάδοχοι του Τζόνσον και το ποια είναι η πολιτική τους ατζέντα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο «τσάρος κατά της διαφθοράς» της κυβέρνησης, καλεί τον Μπόρις Τζόνσον να κάνει το ίδιο

Βρετανία: Επίσημα η πρόταση δυσπιστίας κατά του Τζόνσον - Το βράδυ της Δευτέρας η ψηφοφορία

Βρετανία: Πτώση 20% για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων - Κοντά σε χαμηλό 30 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider