Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα
Μικρά κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μικρά κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,34% στις 463,28 μονάδες, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταγράφουν κέρδη άνω του 1,5%.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο DAX κινείται στο +0,21% και τις 15.602 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,63% στις 6.649 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,73% στις 7.067 μονάδες. Στην Ισπανία ο IBEX 35 κερδίζει 0,80% στις 8.804 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,70% στις 25.439 μονάδες.

Με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Στα αποτελέσματα της ημέρας, η Credit Suisse κατέγραψε καθαρά κέρδη 253 εκατ. ελβετικών φράγκων για το β' τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε μια ακόμα πρόκληση για τον διευθύνοντα σύμβουλο Τόμας Γκοτστέιν, έπειτα από το σκάνδαλο της Archegos Capital Management καθώς και της Greensill που έπληξαν τη φήμη της τράπεζας και οδήγησαν σε πληθώρα αποχωρήσεων.

H Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, αύξησε τον στόχο για το περιθώριο κέρδους για δεύτερη φορά σε διάστημα κάτω των τριών μηνών, μετά τα κέρδη-ρεκόρ στο α' εξάμηνο του 2021 που ξεπερνούν ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα.

Σε ανοδική αναθεώρηση του outlook για το 2021 προχώρησε η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, καθώς οι πωλήσεις φαρμάκων και ιδιαίτερα του Dupixent για το έκζεμα ώθησαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου άνω των προσδοκιών.

Σε ισχυρή ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις ετήσιες παραδόσεις και κέρδη προχώρησε η Airbus, έπειτα από την ανακοίνωση καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Στο μεταξύ, το «διαμάντι» της Vivendi Universal Music Group εμφάνισε ισχυρά αποτελέσματα δύο μήνες πριν την προγραμμάτισμένη εισαγωγή της στο Άμστερνταμ, συμβάλλοντας στην αύξηση των κερδών της Vivendi από βασικές δραστηριότητες κατά 49% το α΄εξάμηνο.

Στο μέτωπο των μάκρο, η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ευρωζώνης αναρριχήθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ τον Ιούλιο καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα ανακάμπτει με τη λήξη των lockdowns για τον κορονοϊό. Τα εργοστάσια στα 19 κράτη μέλη του ευρώ έχουν ανοίξει τις μηχανές τους στο φουλ, με ώθηση από την ισχυρή παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ οι καταναλωτές ξεδίνουν σε ταξίδια και υπηρεσίες που είχαν στερηθεί στη διάρκεια της καραντίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider