Volkswagen: Αυξάνει ξανά τον στόχο για τον περιθώριο κέρδους χάρη στα κέρδη-ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Αυξάνει ξανά τον στόχο για τον περιθώριο κέρδους χάρη στα κέρδη-ρεκόρ
H Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, αύξησε τον στόχο για το περιθώριο κέρδους για δεύτερη φορά σε διάστημα κάτω των τριών μηνών, αφήνοντας να εννοηθεί πως σημείωσε κέρδη-ρεκόρ στο α' εξάμηνο του 2021 που ξεπερνούν ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα.

H Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, αύξησε τον στόχο για το περιθώριο κέρδους για δεύτερη φορά σε διάστημα κάτω των τριών μηνών, μετά τα κέρδη-ρεκόρ στο α' εξάμηνο του 2021 που ξεπερνούν ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η εταιρεία αναμένει τώρα λειτουργική απόδοση των πωλήσεων 6,0-7,5%, από 5,5-7% προηγουμένως.

Τα λειτουργικά κέρδη του α' εξαμήνου έφτασαν τα 11,4 δισ. ευρώ, πάνω από τα 10 δισ. ευρώ που πέτυχε το 2019, προτού η πανδημία του κορονοϊού πλήξει την παγκόσμια οικονομία.

«Διατηρούμε τον υψηλό μας ρυθμό, και λειτουργικά και στρατηγικά», ανέφερε ο CEO Herbert Diess σε δήλωση που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά την υποβολή πρότασης από την αυτοκινητοβιομηχανία και τους εταίρους της για την γαλλική Europcar.

«Η δραστηριότητά μας στα ηλεκτρικά οχήματα ανεβάζει ταχύτητα και θα αυξήσουμε το ρυθμό τους προσεχείς μήνες», είπε ο Diess, στόχος του οποίου είναι η Volkswagen να ξεπεράσει την Tesla ως ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων έως τα μέσα της δεκαετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider