Credit Suisse: Διέψευσε τις προσδοκίες για τα κέρδη - Ισχυρό το «χτύπημα» της Archegos 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Διέψευσε τις προσδοκίες για τα κέρδη - Ισχυρό το «χτύπημα» της Archegos 
Credit Suisse
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 253 ελβετικά φράγκα από σχεδόν 1,2 δισ. πριν από ένα χρόνο και χαμηλότερα από τις προσδοκίες για κέρδη 380 εκατ..

Κέρδη που δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε η Credit Suisse το δεύτερο τρίμηνο, σε μια ακόμα πρόκληση για τον διευθύνοντα σύμβουλο Τόμας Γκοτστέιν, έπειτα από το σκάνδαλο της Archegos Capital Management καθώς και της Greensill που έπληξαν τη φήμη της τράπεζας και οδήγησαν σε πληθώρα αποχωρήσεων.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 253 ελβετικά φράγκα (278 εκατ. δολάρια) από σχεδόν 1,2 δισ. φράγκα πριν από ένα χρόνο και χαμηλότερα από τις προσδοκίες για κέρδη 380 εκατ. φράγκων. Τα κέρδη στο δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο περιλαμβάνουν και ζημιές 653 εκατ. δολαρίων από την κατάρρευση του οικογενειακού γραφείου Bill Hwang.

Εξαιρουμένου του πλήγματος της Archegos και άλλων έκτακτων στοιχείων η Credit Suisse ανέφερε πως τα προ φόρων κέρδη θα είχαν υποχωρήσει 11%.

Εξάλλου, η πτώση κατά 41% στα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής έδειξε ότι ο ευρύτερος αντίκτυπος των σκανδάλων ήταν πιο έντονος από ό, τι περίμεναν οι αναλυτές, με τον τομέα κεφαλαίων να σημειώνει πτώση σχεδόν 10% και τον κλάδο παροχής συμβουλών να υποχωρεί 37%.

Η Credit Suisse επιδιώκει να ανακάμψει από μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους μετά την οικονομική κρίση, αφού κλονίστηκε από τα σκάνδαλα της Archegos Capital Management και της Greensill Capital, που προκάλεσαν «χτύπημα» 5,5 δισ. δολαρίων. Η τράπεζα συγκέντρωσε 2 δισ. δολάρια σε κεφάλαια από επενδυτές, ενώ αναμένεται αναθεώρηση της στρατηγικής αργότερα φέτος.

«Παίρνουμε αυτά τα δύο γεγονότα πολύ σοβαρά και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα σωστά μαθήματα», δήλωσε ο Γκοτστέιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider