Διεθνή
29-07-2021 | 12:32

Σε ιστορικό υψηλό το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο

Newsroom
Μοιράσου το
Σε ιστορικό υψηλό το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ευρωζώνης αναρριχήθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ τον Ιούλιο καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα ανακάμπτει με τη λήξη των lockdowns για τον κορονοϊό. 

Τα εργοστάσια στα 19 κράτη μέλη του ευρώ έχουν ανοίξει τις μηχανές τους στο φουλ, με ώθηση από την ισχυρή παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ οι καταναλωτές ξεδίνουν σε ταξίδια και υπηρεσίες που είχαν στερηθεί στη διάρκεια της καραντίνας. 

Ο δείκτης που μετρρά το κλίμα αυξήθηκε στις 119 μονάδες, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή καταγραφής των στοιχείων το 1985. Τον Ιούνιο είχε διαμορφωθεί στις 117,9 μονάδες. Στη βιομηχανία, η ενίσχυση της ζήτησης έχει τονώσει την αισιοδοξία των στελεχών, αν και δημιουργεί πιέσεις στην παραγωγική ικανότητα. Το κλίμα στον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε την υψηλότερή του «τιμή» από το 2007.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μόλις αναβάθμισε τις οικονομικές του προβλέψεις για την Ευρωζώνη το τρέχον έτος και το επόμενο και αναμένει ότι το momentum θα ενισχυθεί για τις μεγαλύτερες οικονομίες τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.