Η Airbus αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις, μετά το ισχυρό πρώτο εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Airbus αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις, μετά το ισχυρό πρώτο εξάμηνο
Η μεγαλύτερη εταιρεία αεροναυπηγικής στον κόσμο αναμένει να παραδώσει 600 αεροσκάφη το 2021, ενώ διπλασίασε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη στα 4 δισ. ευρώ.

Σε ισχυρή ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις ετήσιες παραδόσεις και κέρδη προχώρησε η Airbus, έπειτα από την ανακοίνωση καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η μεγαλύτερη εταιρεία αεροναυπηγικής στον κόσμο (ακολουθεί η αμερικανική Boeing) αναμένει να παραδώσει 600 αεροσκάφη το 2021, ενώ διπλασίασε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη στα 4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εκτιμά 2 δισ. ευρώ σε ταμειακές ροές.

Για το δεύτερο τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,009 δισ. ευρώ, από ζημιές 1,23 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 70% στα 14,177 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο εξαμήνου, η Airbus εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 2,703 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές ανέμεναν 1,586 δισ. ευρώ και 13,996 δισ. ευρώ σε λειτουργικά κέρδη και έσοδα αντίστοιχα για το δεύτερο τρίμηνο.

«Αυτό (σ.σ. τα αποτελέσματα) μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε το guidance για το 2021, παρόλο που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Guillaume Faury.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider