Τσίπρας από το Μαρακές: Η Ελλάδα έχει βιώσει τη μετανάστευση και των δικών της πολιτών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας από το Μαρακές: Η Ελλάδα έχει βιώσει τη μετανάστευση και των δικών της πολιτών 
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις σημαντικές μεικτές μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από το 2015.

Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τη μετανάστευση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης του ΟΗΕ, στο Μαρακές.

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει γνωρίσει τη μετανάστευση των δικών της πολιτών και υπήρξε, επίσης, χώρα διέλευσης για τους μετανάστες που επιθυμούν να προσεγγίσουν άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις σημαντικές μεικτές μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές από το 2015.

«Ο ελληνικός λαός, παρά τις δυσκολίες που περνούσε, έδειξε στον κόσμο ότι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη πρέπει να αντιμετωπίζονται με αλληλεγγύη» σημείωσε.

«Καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη μετανάστευση.Χρειαζόμαστε πολυμερείς απαντήσεις βάσει του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε επίσημα σήμερα Δευτέρα, η πρώτη παγκόσμια συμφωνία του ΟΗΕ για μια κοινή προσέγγιση σχετικά με τη διεθνή μετανάστευση.

Ο Μαροκινός Υπουργός Εξωτερικών κ. Nasser Bourita, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της διάσκεψης, ανακοίνωσε την έγκριση της συμφωνίας.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν το προϊόν «επίπονων προσπαθειών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider