Τέλος η τηλεργασία στο Δημόσιο - Τι αλλάζει στον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος η τηλεργασία στο Δημόσιο - Τι αλλάζει στον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού
Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού. Τι ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Αλλάζει το καθεστώς της τηλεργασίας στο Δημόσιο από 1ης Ιουλίου 2021 και έρχονται αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού.

Σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους:

- Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

- Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

- Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

Επίσης, επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς στο εξής θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Ισχύουν τα μέτρα προστασίας και οι κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και η υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον παρατηρούνται ουρές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider