Τα βιώσιμα καύσιμα «κάνουν εμφάνιση» στην Formula 1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα βιώσιμα καύσιμα «κάνουν εμφάνιση» στην Formula 1
DHL TRUCKS BIOFUELS
Ένα σημαντικό βήμα για την απανθρακοποίηση των logistics σηματοδοτεί η «εμφάνιση» της DHL με την εισαγωγή φορτηγών με βιοκαύσιμα στην Formula 1.

Ένα σημαντικό βήμα για την απανθρακοποίηση των logistics σηματοδοτεί η «εμφάνιση» της DHL με την εισαγωγή φορτηγών με βιοκαύσιμα στην Formula 1.

Τα βιοκαύσιμα αποτελούν μια επιπλέον εναλλακτική για τη μείωση των ρύπων καθώς αν και τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, αυτό δεν την καθιστά απαραίτητα ιδανική επιλογή για όλους τους κλάδους. Ενώ η απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές επιβατών θα αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) που θα κυκλοφορούν στους δρόμους, οι εμπορικοί τομείς και οι διεθνείς μεταφορές θα απαιτήσουν εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων απαλλαγής από τον άνθρακα.

Αυτό ισχύει και για τα μηχανοκίνητα αθλήματα όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Εκεί, η DHL παρουσίασε τον πρώτο της στόλο φορτηγών βιοκαυσίμων, που αποτελείται από 18 νέα οχήματα που λειτουργούν με καύσιμο HVO100, γνωστό και ως φυτικό λάδι που έχει υποστεί επεξεργασία με υδρογονάνθρακες.

Αυτά τα φορτηγά, τα οποία θα διανύσουν περίπου 10.600 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών αγώνων αυτής της σεζόν, προσφέρουν μείωση των εκπομπών άνθρακα χωρίς «εκπτώσεις» στη χωρητικότητα φορτίου ή στην απόσταση διαδρομής σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ντιζελοκίνητα. Επιπλέον, συμβάλλουν σε μια ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη διαδικασία προμήθειας.

«Η συνεργασία μας με τη Formula 1 δείχνει επίσης την κοινή μας αφοσίωση στη βιωσιμότητα και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα», λέει ο Arjan Sissing, Επικεφαλής του Global Brand Marketing στον Όμιλο Deutsche Post DHL.

«Προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε τα logistics πιο βιώσιμα και είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε την εναρκτήρια παρουσίαση του στόλου φορτηγών που θα λειτουργούν με βιώσιμα καύσιμα φέτος. Ως ηγέτης του κλάδου στα πράσινα logistics, τα 18 φορτηγά συμβάλλουν περαιτέρω σε έναν στόλο DHL χαμηλότερων εκπομπών, όπου δείχνουμε στους πελάτες μας ότι είναι δυνατό να φέρουμε τον ενθουσιασμό των αγώνων της Formula 1 σε όλο τον κόσμο με βιώσιμο τρόπο».

Αυτά περιλαμβάνουν τη μετάβαση σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τις λειτουργίες απομακρυσμένης μετάδοσης, τη διερεύνηση επιλογών στις πολυτροπικές μεταφορές όπως χερσαία και θαλάσσια εμπορεύματα και τον επανασχεδιασμό εμπορευματοκιβωτίων για να ταιριάζουν πιο αποτελεσματικά στα αεροσκάφη Boeing 777.

Χρησιμοποιώντας τα 777 αντί για τα παραδοσιακά 747, οι εκπομπές άνθρακα έχουν μειωθεί κατά 18%. Τα φορτηγά DHL είναι επίσης εξοπλισμένα με τεχνολογία GPS για την παρακολούθηση της κατανάλωσης καυσίμου και τη βελτιστοποίηση των διαδρομών για πιο αποτελεσματικές παραδόσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων της Formula 1, που συχνά αναφέρεται ως «ο αγώνας μεταξύ των αγώνων».

Από την πλευρά της, η Ellen Jones, επικεφαλής του ESG στη Formula 1 σχολίασε: «Δραστηριοποιούμαστε σε παγκόσμια κλίμακα και η DHL διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παροχή των αγώνων και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τον υλικοτεχνικό αντίκτυπο που έχουμε ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
«Μαζί αναζητούμε συνεχώς πιο βιώσιμες λύσεις και μέσω καινοτομιών, όπως τα φορτηγά με βιοκαύσιμα, είμαστε σε θέση να κάνουμε το επόμενο βήμα προς τα εμπρός στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και στην επίτευξη του στόχου μας για βιωσιμότητα που είναι το Net Zero έως το 2030»
, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα μικρά νησιωτικά κράτη κινδυνεύουν να «πνιγούν» στο πλαστικό

ΚΑΠΕ: Το 1ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για τα βιοκαύσιμα και τη ναυτιλία

Μπραντ Πιτ, Λούις Χάμιλτον και Apple στην πιο ακριβή ταινία για τη Formula 1

gazzetta
gazzetta reader insider insider