Το Ντουμπάι λανσάρει την πρώτη βιομηχανικής κλίμακας μονάδα πράσινου υδρογόνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ντουμπάι λανσάρει την πρώτη βιομηχανικής κλίμακας μονάδα πράσινου υδρογόνου
Το Ντουμπάι είναι σημαντικός παραγωγός αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά επίσης διαθέτει και μεγάλη ηλιοφάνεια

Ένα έργο με έδρα το Ντουμπάι το οποίο περιγράφεται ως «η πρώτη βιομηχανικής κλίμακας, ηλιακή εγκατάσταση πράσινου υδρογόνου στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική εγκαινιάστηκε ενισχύοντας τις φιλοδοξίες ότι το υδρογόνο θα συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της περιοχής.

Αναλύοντας το project, η Siemens Energy δήλωσε ότι η ισχύς για το πιλοτικό έργο - θα προέλθει από το ηλιακό πάρκο Mohammed bin Rashid Al Maktoum, μια τεράστια ηλιακή εγκατάσταση που έχει ικανότητα παραγωγής. 5.000 μεγαβάτ έως το 2030.

Το υδρογόνο έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και μπορεί να αναπτυχθεί σε τομείς όπως η βιομηχανία και οι μεταφορές. Μπορεί να παραχθεί με διάφορους τρόπους όπως με τη χρήση ηλεκτρόλυσης, με ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο διαχωρίζει νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο. Και όταν η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται στη διαδικασία προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως αιολική ή ηλιακή, τότε ορισμένοι το αποκαλούν «πράσινο» ή «ανανεώσιμο» υδρογόνο.

Το Ντουμπάι είναι μια περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία είναι σημαντικός παραγωγός αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά επίσης διαθέτει και μεγάλη ηλιοφάνεια και επομένως ευνοείται σημαντικά η αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας.

Μιλώντας στο CNBC, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch, εξήγησε ότι η εταιρεία του «επενδύει πολλά χρήματα» για να αναπτύξει την τεχνολογία. «Αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση όπου ορισμένα από αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να επιταχυνθούν πολύ γρήγορα», είπε, συνεχίζοντας παράλληλα με άλλους τομείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider