Η Deutsche Bank ανεβάζει «πράσινες» ταχύτητες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Deutsche Bank ανεβάζει «πράσινες» ταχύτητες
Ο μεγαλύτερος πιστωτής της Γερμανίας επιδιώκει να διοχετεύσει 200 ​​δισεκατομμύρια ευρώ (244 δισεκατομμύρια δολάρια) σε βιώσιμες επενδύσεις.

Η Deutsche Bank AG ανεβάζει ταχύτητες προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης), καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές κινούνται όλο και περισσότερο προς την πράσινη χρηματοδότηση.

Ο μεγαλύτερος πιστωτής της Γερμανίας επιδιώκει να διοχετεύσει 200 ​​δισεκατομμύρια ευρώ (244 δισεκατομμύρια δολάρια) σε βιώσιμες επενδύσεις μέχρι το τέλος του 2023, δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, όπως ανέφερε την Πέμπτη. Η Deutsche Bank έθεσε επίσης πιο φιλόδοξους στόχους για τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις.

«Πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing. «Έχουμε σημειώσει σημαντικά μεγαλύτερη πρόοδο από ό, τι περιμέναμε», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση.

Η δέσμευση της τράπεζας έρχεται σε μια περίοδο όπου τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην πράσινη χρηματοδότηση, όπως ομόλογα και δάνεια, ενώ αποφεύγουν το δανεισμό σε εταιρείες παραγωγής ορυκτών καυσίμων. Η Deutsche Bank συνέβαλε στη διάθεση βιώσιμης χρηματοδότησης και επενδύσεων ύψους 71 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έγινε στους επενδυτές για τη νέα πολιτική της τράπεζας.

Η Deutsche Bank δημοσίευσε επίσης βιώσιμους χρηματοοικονομικούς στόχους για καθένα από τα τμήματα της και δήλωσε ότι σκοπεύει να εκπαιδεύσει το ήμισυ του προσωπικού που απευθύνεται σε πελάτες σχετικά με τη βιώσιμη χρηματοδότηση και την ταξινομία έως το τέλος του έτους. Θέλει επίσης να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σε 5.400 αυτοκίνητα της στη Γερμανία κατά 30% και να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών σε κορυφαίες ηγετικές θέσεις σε τουλάχιστον 30% έως το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider