Πιο φιλόδοξους στόχους έως το 2050 θέτει η Shell

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο φιλόδοξους στόχους έως το 2050 θέτει η Shell

Ο ενεργειακός κολοσσός Royal Dutch Shell δεσμεύτηκε να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050, ανεβάζοντας τον πήχη σε σχέση με τους στόχους που είχε αρχικά θέσει καθώς η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε σταδιακά μετά το 2019.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία προχωρά σε ριζική αναθεώρηση της στρατηγικής της και ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ενόψει της αυξανόμενης πίεσης των επενδυτών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σε μια ενημέρωση που έκανε για τη στρατηγικής της την Πέμπτη, η εταιρεία παρουσίασε σχέδια για τον περιορισμό των εκπομπών της μέσω της ταχείας ανάπτυξης των επιχειρήσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων και του υδρογόνου, αν και οι δαπάνες θα παραμείνουν στραμμένες προς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο εγγύς μέλλον.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα καθιερωμένα δυνατά μας «χαρτιά» για να αξιοποιήσουμε το ανταγωνιστικό μας χαρτοφυλάκιο καθώς κάνουμε τη μετάβαση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ben van Beurden.

Οι επενδυτές χαιρέτισαν τους αναβαθμισμένους στόχους.

«Ο καθαρός μηδενικός στόχος της Shell είναι πρωτοποριακός στη βιομηχανία καθώς καλύπτει όλες τις εκπομπές άνθρακα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Adam Matthews, Διευθυντής του Ethics & Engagement.

Η στρατηγική της Shell είναι να εξακολουθήσει να βασίζεται στο λιανικό εμπόριο ενώ στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των σημείων πώλησης σε 55.000 έως το 2025 από τα σημερινά 46.000 και να αυξήσει τον αριθμό των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 500.000 από 60.000 τώρα.

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αύξηση της ηλιακής και της αιολικής παραγωγής ενέργειας, σηματοδοτώντας μια διαφορά από τους αντιπάλους, όπως η BP και η Total, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ιδιοκτησίας τους σε φυσικές αιολικές και ηλιακές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider