Tip of the Day

Ανακυκλώστε σωστά στο γραφείο και στο σπίτι

20-03-2023 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακυκλώστε σωστά στο γραφείο και στο σπίτι
Στις 18 Μαρτίου γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης.

Πριν από δύο ημέρες γιορτάστηκε Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (18 Μαρτίου) και δόθηκε η αφορμή για να αναδειχθούν, για άλλη μία φορά τα οφέλη τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανακύκλωση είναι καλή για το περιβάλλον, αλλά μερικές φορές μπορεί να μπερδευόμαστε, ειδικά όταν συντελείται ατομικά. Η ανακύκλωση μαζί ως ομάδα μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και πιο διασκεδαστική καθώς οι γνώσεις που έχει ο καθένας για ένα θέμα το οποίο σε κάποιες φορές θεωρείται σύνθετο.

Λένε ότι τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός ενός άλλου. Η επανάχρηση αποτελεί το χρυσό κανόνα της κυκλικής οικονομίας. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο χρόνο για να σκεφτείτε εάν υπάρχουν αντικείμενα στον χώρο εργασίας σας ή άλλα που συχνά απορρίπτονται και μπορούν να επανατοποθετηθούν αντί να πεταχτούν. Η επαναχρησιμοποίηση αυτών των αντικειμένων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με την κατασκευή προϊόντων και την εφοδιαστική αλυσίδα. Βοηθά επίσης στη διατήρηση των φυσικών πόρων, ενώ παράλληλα μειώνει την ποσότητα των απορριμμάτων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταλήξουν σε χωματερή.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ανακύκλωση σκραπ αυτοκινήτων. Η ανακύκλωση παλιοσίδερων διασφαλίζει ότι όλα τα ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα εξαρτήματα αφαιρούνται υπεύθυνα.

Δεύτερον, ιδιαίτερη σημασία είναι η κατανόηση της δύναμης των χωριστών κάδων ανακύκλωσης, οι οποίοι συνιστούν ένα αρκετά απλό αλλά αποτελεσματικό μέτρο. Τοποθετώντας ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης, έναν για ανακυκλώσιμα, έναν άλλο για σκουπίδια και έναν για κομπόστ, είναι πιο πιθανό να βελτιστοποιήσετε την ποσότητα που ανακυκλώνετε. Είναι καλύτερο να υπάρχουν ετικέτες στους κάδους, καθώς τότε είναι όλο και πιο πιθανό ο κόσμος να ανακυκλώσει σωστά.

Για να ενθαρρύνετε τη χρήση, μοιράστε κάδους σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον χώρο εργασίας ή στο σπίτι. Για να εξοικονομήσετε χώρο και να ανακυκλώσετε περισσότερο περισσότερη ανακύκλωση, συμπυκνώστε ή συνθλίψτε όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά πριν τα βάλετε στους κάδους. Θυμηθείτε να μην ανακυκλώνετε οτιδήποτε μικρότερο από μια πιστωτική κάρτα. Αυτό περιλαμβάνει καλαμάκια, καπάκια μπουκαλιών, δοχεία καφέ, πλαστικά μαχαιροπίρουνα, συνδετήρες και ένα εκατομμύριο άλλα μικροσκοπικά πράγματα που εισχωρούν στην καθημερινότητά μας. Αυτά τα αντικείμενα είναι πολύ μικρά για να ταξινομηθούν και μπορεί να μπλοκάρουν τον εξοπλισμό ανακύκλωσης.

Τέλος, προσθέτοντας μια ροή οργανικών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του γραφείου ή στο νοικοκυριό σας, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά το ποσοστό εκτροπής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να φτάσετε ακόμη και σε μηδενικά απόβλητα. Τα κομποστοποιήσιμα υλικά που συλλέγονται και υποβάλλονται σε κατάλληλη επεξεργασία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των καλλιεργειών, στην αναζωογόνηση της γης με έλλειψη θρεπτικών ουσιών και ακόμη και στην παραγωγή ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:48

Sell off για τα πολύτιμα μέταλλα - Κατρακύλα 30% για ασήμι, «βουτιά» 11% για χρυσό

21:30

Τραμπ: «Πολύ κοντά» μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας

21:25

Bloomberg: Η Ελλάδα προειδοποιεί τους πλοιοκτήτες να μην πλέουν κοντά στις ακτές του Ιράν

21:23

Κλήρωση Eurojackpot 30/01/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:20

Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού τμήματος του ΒΟΑΚ Ηράκλειο - Χανιά - Κίσσαμος

21:11

Πιερρακάκης στο Economist Impact: Η Ελλάδα έχει κάνει reset - Θεμέλιο της κυριαρχίας η αξιοπιστία

21:05

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα εναντίον των drones

21:03

Παναμάς: Η Maersk θα αναλάβει προσωρινά τη διαχείριση δύο λιμανιών στην είσοδο της Διώρυγας

20:56

Κακοκαιρία τριών ημερών από το Σάββατο - Πότε «χτυπά» την Αττική

20:49

Τραμπ: «Δεν ζήτησα από τον Γουόρς να μειώσει τα επιτόκια - Εκείνος το θέλει»

20:45

Στουρνάρας: Σε πολύ ισχυρότερη θέση οι ελληνικές τράπεζες

20:36

Ζελένσκι: Δεν υπήρξαν ούτε ρωσικές, ούτε ουκρανικές επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους

20:22

Γουόλερ (Fed) για επιτόκια: Απαιτούνται περισσότερες περικοπές

20:20

ΕΛΑΣ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη γραμμή 100 της Άμεσης Δράσης Αττικής

20:15

Ουκρανία: Εσπευσμένη απομάκρυνση οικογενειών με παιδιά από επτά χωριά στο Χάρκοβο

20:09

Η επιλογή Γουόρς για τη Fed ταρακουνά τις αγορές: Άλμα δολαρίου, κατάρρευση πολύτιμων μετάλλων

20:06

Hellenic Train: Με λεωφορεία, από 31 Ιανουαρίου, τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

19:58

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει συμφωνία - Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται στην περιοχή»

19:45

Ουκρανία: Ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια - ΔΟΑΕ συγκαλεί το Συμβούλιο των κυβερνητών του

19:40

Μητσοτάκης: Οι πολίτες αποδέχονται πως οι δαπάνες για την άμυνα είναι απαραίτητες

19:33

Μετρό: Ανοιχτοί από 1/2 οι σταθμοί Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος και Άγιος Ιωάννης και μετά τις 21:40

19:25

Πιερρακάκης: «Μηδενίσαμε τον φόρο για πολύτεκνους και νέους κάτω των 25 ετών»

19:19

Όμιλος CSG - ΕΑΣ: Συμφωνία για σύσταση της κοινοπραξίας Hellenic Ammunition ΑΕ στο Λαύριο

19:13

«Πράσινος» ο Ιανουάριος για τις ευρωαγορές - Ο 7ος σερί κερδοφόρος μήνας για Stoxx 600

19:07

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Ρούμπιο

18:58

Σερβία: Τερμάτισαν τους αποκλεισμούς των συνόρων οι οδηγοί φορτηγών

18:44

Ισραήλ: Στελέχη του στρατού παραδέχθηκαν ότι οι νεκροί στη Γάζα είναι περίπου 70.000

18:32

Μπόστιτς (Fed): Τα επιτόκια χρειάζεται να παραμείνουν αμετάβλητα λόγω υψηλότερου πληθωρισμού

18:23

Μητσοτάκης για αυξήσεις μισθών: «Το είπαμε, το κάναμε»

18:13

Ο καλύτερος μήνας των τελευταίων 2,5 ετών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας