INSIDE OUT

Inside Out: Το ντίνερ της Άννας Μισέλ, οι μέλισσες και το μέλι του Ελληνικού

09-07-2021 | 07:36
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ξεκινάω μ’ ένα μυστικό: μην πείτε ακόμα ότι ζυμώνεται πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό ιερέων. Θα σας πω εγώ πότε. Κι αν…. Θέλουν κότσια αυτά. Next.

Χωρίς kosher

Είχε μια επιτυχία χθες η Ιλιάδα.Έλαβα διάφορα μηνύματα. Πού να το φανταστώ πως ούτε να ψήνουν σωστά ένα κρέας δεν μπορούν οι απόγονοι. Αν είναι να ξαναδιαβάσετε Όμηρο πάντως, χαλάλι. Τώρα μην φανταστείτε πως όλα τα κεράσματα είναι το ίδιο εμπνευσμένα με το πρωθυπουργικό οφτό. Να, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία κάνει πανευρωπαϊκή καμπάνια υπέρ του Ισραήλ για αδικίες που υφίσταται ακόμα και στον ΟΗΕ κάλεσε προχθές στην Αθηναϊκή Λέσχη καμμιά τριανταριά βουλευτές, για ντίνερ με τον πρέσβη του Ισραήλ. Η ίδια έσκισε με ένα λεοπάρ. Πρόλαβα να δω Κικίλια, Βορίδη, Άδωνι, Κεφαλογιάννη επί δύο, (και επί δύο), Κεδίκογλου, Μπουκώρο, Χρυσομάλλη, Μπαραλιάκο, Κυρανάκη, Κεφάλα, Αννυ Μάνη Παπαδημητρίου, (η κόρη της παντρεύεται ισραηλινό,να ζήσουν!), Μαρκόπουλο, Καραγκούνη, Μπογδάνο . Εκτός από ΝΔ έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο από Κιναλ η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης. Πέρασαν πολύ ωραία. Το φαγητό πάντως δεν μ’ άρεσε. Μοσχάρι νουά, λαδερά, ντολμαδάκια και τούρτα. Μετά τα ντολμαδάκια γαρίδας και το οφτό, έχει ανέβει ο πήχης να ενημερώσω σε όλες τις κατευθύνσεις.

Μα τι έπαθε ο Αλέξης;

Πέντε ‘αντί», δύο «όχι», δύο «αλλά», και δύο «δεν», έγραψε ο Πρόεδρος Αλέξης χθες το απόγευμα, πριν κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, και να φορέσουν μάσκα. Αναρωτιέμαι τι τον τσίμπησε ξαφνικά. Να είναι που βγήκε χθες η Φώφη και ξεκίνησε σποτάκια και περιοδείες υπέρ του εμβολιασμού; Να είναι η Παπαευαγγέλου και ο Σκέρτσος που ξεκίνησαν να δίνουν στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού ανά νομό και δήμο; Να είναι οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Συριζα-ΠΔ καθηλωμένο, να μην κερδίζει από την κυβερνητική φθορά; Να θέλει να τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ του εμβολιασμού ώστε να μην ‘χρεωθεί’ ότι γίνει, (αν γίνει), δηλαδή να βρεθεί στην σωστή πλευρά; Ειλικρινά δεν ξέρω τι μύγα τον τσίμπησε, πάντως καλοδεχούμενη η αλλαγή τακτικής. Το χρονικό σημείο της πανδημίας είναι κρίσιμο, οπότε αν αθροιστούν φωνές υπέρ του εμβολιασμού ίσως μεταπειστούν κι άλλοι. Πολύ κρίσιμη στο θέμα η στάση της Εκκλησίας και των ιερέων, καθώς η φωνή της είναι δυνατή στους ευάλωτους, μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες. Το μήνυμα εμβολιαστείτε-φορέστε μάσκα θα διακινηθεί και στις περιοδείες που ετοιμάζει ο Πρόεδρος του Σύριζα το επόμενο διάστημα.

Τον βοηθάει με το αφήγημα

Σημαντική βοήθεια στην στροφή 180 μοιρών του Προέδρου δίνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Για να μην παρεξηγηθώ: ο Αλέξης Τσίπρας δεν δήλωσε ποτέ κατά του εμβολιασμού. Απλά, μέχρι τώρα είχε αποφύγει να βγει θετικά και να καλέσει τον κόσμο είτε να εμβολιαστεί, είτε να τηρήσει τα μέτρα. Από την ‘αφωνία’, στην έκκληση, η στροφή είναι 180 μοιρών. Όπως φαίνεται από την δήλωση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία χθες, η Κουμουνδούρου συνοδεύει την στροφή με αφήγημα κατά του διχασμού. Θα το ακούμε ολοένα και περισσότερο αυτό, αλλά προτιμώ να το καταγράψω όπως ακριβώς τα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στην Βουλή. «Έχουμε και το θράσος του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ένα πραγματικά πρωτοφανές στα χρονικά θράσος για Έλληνα Πρωθυπουργό σε περίοδο εθνικής κρίσης, να ξεστομίζει αυτήν την ακραία, χυδαία και διχαστική φράση για το υγειονομικό δήθεν σαμποτάζ της Αντιπολίτευσης το οποίο, λέει, ότι υφίσταται η Κυβέρνηση του. Ειλικρινά σε περίοδο εθνικής κρίσης , διότι η κρίση του κορονοϊού είναι και εθνική κρίση-, δεν υπήρξε Πρωθυπουργός να εκστομίσει πιο διχαστική, πιο διασπαστική της ενότητας , που πρέπει να διακρίνει και το πολιτικό και κομματικό σύστημα της χώρας, από αυτήν που τόλμησε, που διανοήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί πια να συγκρατήσει την αλαζονεία του, μιλώντας για υγειονομικό σαμποτάζ της Αντιπολίτευσης». Ιδού το νέο αφήγημα: η κυβέρνηση διχάζει. Να δούμε πως θα περάσεις στην βάση.

Είχε κόσμο

Η κατάσταση στην βάση πάντως δεν κρίνεται ικανοποιητική, γι’ αυτό και επιστρατεύεται ο ίδιος ο Πρόεδρος καλοκαιριάτικα. Κοινώς, τρεις κι ο κούκος στις συγκεντρώσεις των Νομαρχιακών. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις: η ανοιχτή του Τζανακόπουλου (του επικεφαλής της ομάδας Τζανακόπουλου), βράδυ Τετάρτης στο Περιστέρι είχε επιτυχία. Τόλμησε να κάνει πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και είχε περίπου τους μισούς, απ’ όσους ο Αρχηγός στην προεκλογική το ’15. (Κάτι είχαν τα φύλλα, δεν εξηγείται αυτό που έπαθα σήμερα, έχω πει δυο καλά μέχρι τώρα).

Η υποδειγματική υγειονομικά συγκέντρωση του πρώην ΠτΒ Νίκου Βούτση στην Λάρισα. Όχι συνωστισμός και αποστάσεις.

Ποιος πρόδωσε τον Βελόπουλο;

«Καθάρισαν» οι 300 με τον εμβολιασμό. Αν ο Πρόεδρος Τασούλας κηρύξει αύριο τον χώρο αμιγή, τότε απλά θα στερήσει το κοινοβούλιο από τον μεστό νοημάτων, και ώριμο πολιτικά, λόγο, της ομάδας Βελόπουλου. Επειδή δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έχει δέκα βουλευτές και τάσσεται κατά του εμβολιασμού. Έκαναν λοιπόν τα τηλεφωνήματα όπως γράφαμε πριν λίγες μέρες, οι γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων και έδωσαν στον ΠτΒ τα στοιχεία: σύμφωνα με αυτά, 290 βουλευτές έχουν λάβει τουλάχιστον την μία δόση. Δεδομένης της δήλωσης Πολάκη ότι δεν έχει εμβολιαστεί και το σκέφτεται να το κάνει από φθινόπωρο, κάνω την βάσιμη εικασία ότι υπάρχει ένας κατάπτυστος προδότης στους κόλπους της Ελληνικής Λύσης. Υποψιάζομαι τον Βιλιάρδο. Με έχουν εντυπωσιάσει κατά καιρούς οι τοποθετήσεις του στα οικονομικά. Ξέρει να ‘διαβάζει’ στατιστικά, άρα είναι επιρρεπής στον ορθολογισμό. Εκτός αν ο αψύς Σφακιανός το έκανε …κρυφά και σας δουλεύει όλους!

Επίθεση με μέλισσες

Θα πω κι άλλο καλό σήμερα, και μετά θα δαγκώσω την γλώσσα μου μπας και συνέλθω. Με έχουν εντυπωσιάσει με την φιλεργατικότητά τους βουλευτές του Συριζα-ΠΣ. Στάθηκα σε επίκαιρη ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό με τίτλο «Η Κυβέρνηση της ΝΔ τάχθηκε υπέρ του υψηλότερου ποσοστού ανοχής απωλειών μελισσών από φυτοφάρμακα ανά κυψέλη». Ταράχτηκα. Οι μέλισσες είναι φίλες μου. Τι θα τους κάνει ο Λιβανός; «Η χώρα μας, εκπροσωπούμενη από την κυβέρνηση της ΝΔ, πρότεινε, στη Σύνοδο του AGRIFISH στο Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28.6.21, ποσοστό ανοχής στις απώλειες αποικιών μελισσών από φυτοφάρμακα ανά κυψέλη 23%, ενώ άλλες χώρες τις Ε.Ε. τάχθηκαν υπέρ στόχου προστασίας 7% και 12,8% με την τελική απόφαση να καταλήγει στο 10%» γράφουν με στοιχεία οι βουλευτές. Περιμένω την απάντηση γιατί μοιάζει αδιανόητο. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει το μέλι, πως μπορείς να κάνεις κακό στα κιτρινόμαυρα πλασματάκια;

Σε ποιόν δεν αρέσει το μέλι;

«Μέλι» έχει γίνει η γη του Ελληνικού για τους όμορους δήμους. Λογικό να σφάζονται, εκατοστό εκατοστό για το ποιος θα λαμβάνει τα δημοτικά τέλη σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Μεσογείου. Χθες βράδυ έγινε και ενδοκυβερνητική σύσκεψη με δημάρχους, εκπροσώπους υπουργείων για ενημέρωση των γαλάζιων βουλευτών. Κατάφερα να μάθω ότι παρόντες ήταν ο Διονύσης Χατζηδάκης, που ως επιτυχημένος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ο λόγος του έχει βαρύτητα στους νεότερους. Επίσης η Άννα Καραμανλή και οι κ.κ. Καλλιάνος, Κυρανάκης, Παπαδημητρίου, ενώ απουσίαζε ο Σπανάκης, και οι υπουργοί Θεοχάρης, Βούλτεψη και Δένδιας. «Αίμα» δεν έτρεξε. Εξηγήθηκαν κάποια πράγματα και αποχώρησαν όλοι ήσυχα. Προσωπικά με αγχώνει λίγο ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια και θα αλλάζει τις λάμπες στο πάρκο. Ελπίζω ότι αυτή η κυρία του γραφείου Foster την οποία λάτρεψα στην παρουσίαση του Marina Tower, θα δώσει guidelines. Βρήκα συναρπαστική την ιδέα του νερού όπως ενσωματώθηκε στο κτίριο. Μου θυμίζει τις πηγές μου. Ένα θεματάκι με υψοφοβία, θα το λύσω με τον Ίκαρο, τώρα που θα κατέβω Δήλο.

Pas mal 

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:18

Φορολογικές δηλώσεις: Στο «σκάνερ» της εφορίας τα εισοδήματα από ακίνητα – 10+1 γρίφοι και παγίδες του Ε2

08:00

Τράπεζες: Ισχυρά έσοδα, περαιτέρω μείωση NPEs και άλμα στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων το α΄ τρίμηνο 2024 

00:01

Σολτς: Προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

23:51

Ερντογάν κατά Νετανιάχου και ΗΠΑ: Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από εμάς να μην μιλάμε για την Παλαιστίνη

23:32

Τριαντόπουλος: Τροποποίηση σχήματος στεγαστικής συνδρομής για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

23:30

Λιθουανία: Υποστηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία

23:29

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν

23:22

Wall Street: Ράλι Νasdaq άνω του 2% λόγω Big Tech

22:52

Δένδιας: Δεσμεύτηκαν 2 δισ. ευρώ για αντιαεροπορικό και anti-drone θόλο

22:46

Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί δύο εβδομάδων

22:30

Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

22:14

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν

22:02

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

21:36

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους o Λευτέρης Πετρούνιας

21:21

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:06

Στυλιανίδης για Βόρειες Σποράδες: Ίσως να έχουν και καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από πέρυσι

20:56

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

20:46

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

20:37

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή

20:27

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

20:18

Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

20:09

Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία

20:00

Διεθνείς αγορές: Το ακριβό δολάριο προκαλεί αναταράξεις σε εμπορεύματα, νομίσματα

19:49

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

19:40

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

19:33

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

19:28

Στο σκαμνί «Σπαρτιάτες» και Ηλίας Κασιδιάρης στις 19 Ιουνίου

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή