Τσίπρας για πόρισμα ΑΔΑΕ: Επιβεβαιώνει την παρακολούθηση Χατζηδάκη, Φλώρου και 4 ακόμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας για πόρισμα ΑΔΑΕ: Επιβεβαιώνει την παρακολούθηση Χατζηδάκη, Φλώρου και 4 ακόμα
«Αρχηγός του εγκληματικού δικτύου ο Μητσοτάκης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι τύχες της πατρίδας βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης, όχι μόνο ανίκανης, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής». 

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον στόχο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπαίτιο πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για το « χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τις αρχές της δημοκρατίας» με υπεύθυνο τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε ως «αρχηγό εγκληματικού δικτύου».

Μιλώντας για τον φάκελο που εστάλθη από την ΑΔΑΕ στους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως περιέχονται στοιχεία για παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ, των επικεφαλής των στρατιωτικών εξοπλισμών και ενός πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και σε συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «οι τύχες της πατρίδας βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης, όχι μόνο ανίκανης, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής».

Ακόμα, ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία εδώ και 6 μήνες ζει στη δίνη μιας βαθιάς εκτροπής, της μεγαλύτερης για τους κανόνες δικαίου από τη μεταπολίτευση και μετά», με τον Κ. Τσίπρα να μιλά για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο. «Εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα μετά το 1974».

Είπε ότι «δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε 'στόχους' κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου. Ενός εγκληματικού δικτύου, θα έλεγα εγώ. Που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους». Πρόσθεσε ότι «το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου».

Σε σχόλιο για τις υποκλοπές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσίπρας είπε πως οι καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν αυτές που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα όσα ανέφερε «εναντίον της ερευνητικής δημοσιογραφίας», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε οι καταγγελίες ανάγκασαν σε παραίτηση τους πιο έμπιστους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για το «ότι προσπάθησε να κουκουλώσει το σκάνδαλο».

«Ντροπιαστική η συμπεριφορά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, εδώ και 6 μήνες λέει συνειδητά ψέματα για το ότι δήθεν δεν γνώρισε πως έγιναν υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Μας έλεγε από αυτό το βήμα "πώς είναι δυνατό να παρακολουθείται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Χατζηδάκης".»

«Έλυσε τη συνεδρίαση και το έβαλε στα πόδια προτού απαντήσει στο ερώτημα: "Αν αποδειχθεί πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Φλώρο και τον Χατζηδάκη, θα παραιτηθείτε;". Επέλεξε να το βάλει στα πόδια. Ως εγκέφαλός του παρακράτους γνώρισε πως υπάρχουν αποδείξεις και δεν ήθελε να δεσμευτεί για το ότι θα παραιτηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ τον κ. Ράμμο, λέγοντας πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με επιθέσεις τον πρόεδρο μιας ανεξάρτητης αρχής.

«Η χώρα μας παραμένει κράτος δικαίου, υπάρχουν άνθρωποι και θεσμοί που επιτελούν ακόμα το έργο τους».

Ο Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στην εποπτεύουσα την ΕΥΠ εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου, και κατηγόρησε τον ίδιο τον πρωθυπουργό για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης ώστε να στραφεί εναντίον της αρμόδιας ανεξάρτητης Αρχής. «Ακόμη και όταν άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ, τον περασμένο Αύγουστο, πίστεψε ότι έχει τη δύναμη να συγκαλύψει τα πάντα. Δεν υπολόγισε όμως ότι η Ελλάδα είναι ακόμη κράτος δικαίου και ότι υπάρχουν ακόμη δημόσιοι λειτουργοί που βάζουν το καθήκον και τη συνείδησή τους πάνω από τους εκβιασμούς, τις απειλές, τη δολοφονία χαρακτήρα», παρατήρησε αναφερόμενος χωρίς να τον κατονομάσει στον πρόεδρο της ΑΑΑΕ Χρήστο Ράμμο.

Ακολούθως αποκάλυψε τι περιείχε ο φάκελος που του παρέδωσε ο κ. Ράμμος, λέγοντας ότι δεν ήταν άλλο από αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσε στις 7/12 και εμπλούτισε -όπως είπε- κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά μου στις 28/12. «Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κύριος Μητσοτάκης. Το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους», υπογράμμισε

Για τις παρακολουθήσεις

Όπως υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα 6 άτομα που παρακολουθούνταν ήταν οι:

  • Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης
  • Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ.ς Φλώρος
  • Αρχηγός ΓΕΣ, Χ. Λαλούσης
  • Πρ. σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αλ. Διακόπουλος
  • Πρ. διευθυντής γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Θ. Λάγιος
  • Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, Αρ.Αλεξόπουλου.

«Σήμερα θα μιλήσουμε στη βάση των αποδείξεων», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε ειδικότερα ότι «στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κ. Ανδρουλάκη και κ. Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως γραπτώς να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διελευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη υπογεγραμμένη από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος».

«Και η απάντηση που επίσημα έλαβα σε αυτόν τον κλειστό φάκελο, ήταν έξι στα έξι», τόνισε, «για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

    «Οι αρχηγοί του στρατεύματος που παρακολουθούσατε 2 χρόνια υπήρχε ζήτημα εθνικής ασφάλειας; Ήταν ύποπτοι για κατασκοπεία; «Ποιος ο λόγος εθνικής ασφαλείας για να παρακολουθείται ο Χατζηδάκης;» διερωτήθηκε μιλώντας προς την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας.

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider