Σκρέκας προς Κομισιόν: Αυτό που προτείνει για το φυσικό αέριο δεν είναι πλαφόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας προς Κομισιόν: Αυτό που προτείνει για το φυσικό αέριο δεν είναι πλαφόν
Διαφωνία Σκρέκα για το προτεινόμενο πλαφόν της Κομισιόν.

Ο Κώστας Σκρέκας συμπεριλαμβάνεται στους πολλούς αξιωματούχους από κράτη - μέλη της ΕΕ που δεν είναι ικανοποιημένοι με το προτεινόμενο από την Κομισιόνν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου - στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα - που στοχεύει να αποτρέψει το υπερβολικά υψηλό κόστος για τους καταναλωτές.

«Ένα πλαφόν στα επίπεδα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι στην πραγματικότητα ανώτατο όριο τιμών», υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΠΕΝ μιλώντας στο CNBC, ώρες μετά τον καθορισμό του προτεινόμενου επιπέδου από την Κομισιόν.

«Έτσι, ένα ανώτατο όριο τιμής στα 275 ευρώ δεν είναι ανώτατο όριο τιμής, κανείς δεν αντέχει να αγοράζει φυσικό αέριο σε αυτή την ακριβή τιμή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα πιστεύουμε ότι το ανώτατο όριο τιμής κάτω από 200 ευρώ, μεταξύ 150 και 200 ​​ευρώ θα ήταν πιο ρεαλιστικό», πρόσθεσε.

Η Πολωνία, η Ελλάδα, το Βέλγιο και η Ισπανία είναι μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν το ανώτατο όριο ενώ η Ολλανδία και η Γερμανία ήταν πιο δύσπιστες σχετικά με τα οφέλη του μέτρου. Η παρουσίαση ενός ανώτατου ορίου που φαίνεται δύσκολο να εφαρμοστεί, στην πράξη, θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συσπειρώσει και τους «27».

Οι υπουργοί ενέργειας της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη για να συζητήσουν την πρόταση ανώτατου ορίου τιμών.

«Θα είναι μία συνεδρίαση με σκυθρωπούς ανθρώπους», δήλωσε εκπρόσωπος χώρας – μέλους, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν πρέπει να παρουσιάσει και άλλες εγγυήσεις ότι το μέτρο δεν θα στρεβλώσει τις αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: «Η Ευρώπη μπορεί να αποφύγει μία κρίση τον φετινό χειμώνα και το 2023»

Αέριο: Υψηλό για την Αθήνα το πλαφόν που προτείνει η Κομισιόν - «Ασπίδα» μόνο σε απόλυτο εκτροχιασμό

Πλαφόν στο ρεύμα: Η διατίμηση θέλει μεγάλη προσοχή…

gazzetta
gazzetta reader insider insider