Η Ελλάδα υποβάλλει επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την αγορά 40 μαχητικών F-35

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα υποβάλλει επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την αγορά 40 μαχητικών F-35
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επίσημη υποβολή του αιτήματος της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, καθώς το ελληνικό αίτημα υπεγράφη κι εντός των επόμενων ωρών θα αποσταλεί στις αμερικανικές αρχές.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επίσημη υποβολή του αιτήματος της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, καθώς το ελληνικό αίτημα υπεγράφη κι εντός των επόμενων ωρών θα αποσταλεί στις αμερικανικές αρχές.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η Ελλάδα ζητά από τις ΗΠΑ τη δέσμευση 20 αεροσκαφών F-35, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός, ενώ η ελληνική πλευρά ζητά την δέσμευση ακόμα 20 F-35 για το μέλλον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συζητήσουν το αίτημα αυτό, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, «πρόκειται για την υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία».

Υπενθυμίζεται πως κατά την πρόσφατη επίσκεψή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η ελληνική πλευρά είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να ενταχθεί στο πρόγραμμα των F-35 που κατασκευάζει η Lockheed Martinπριν από το τέλος της τρέχουσας 10ετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εύσημα Μπάιντεν σε Ερντογάν για την ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας - Στο τραπέζι η πώληση F16 στην Τουρκία

Μητσοτάκης στο NATO: Οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη

gazzetta
gazzetta reader insider insider