Σκρέκας: Σύντομα η προκήρυξη του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Σύντομα η προκήρυξη του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης επιχειρήσεων
Σύντομα η προκήρυξη του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης επιχειρήσεων, είπε ο υπουργός Ενέργειας Κ.Σκρέκας, στη συνεδρίαση ΔΣ του ΕΒΕΘ.

Σύντομα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για τις επιχειρήσεις, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Πρόσθεσε δε, πως «θα έρθει σύντομα προς υλοποίηση πρόγραμμα για την επιδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε ταράτσες, στέγες κτλ».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ακόμα πως η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης εξαρτάται από το πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος: «Το πρόβλημα υπερβαίνει την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε πως «η Ευρώπη καλείται να αγοράσει πολύ πιο ακριβά το φυσικό αέριο, σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου και μοιραία χάνει ανταγωνιστικότητα από την ενεργειακή κρίση». Ειδικά για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ύπαρξη του θεσμικού πλαισίου για τη σύναψη διμερών συμβολαίων για την παροχή ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας βάσει πορίσματος της ΡΑΕ

Ενέργεια: Η εισήγηση της Κομισιόν για τη Σύνοδο Κορυφής – Task Force για αέριο, με ρίσκα οι παρεμβάσεις στις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider