Μισέλ προς Μόσχα: Κάλεσμα για σταθερά βήματα προς την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισέλ προς Μόσχα: Κάλεσμα για σταθερά βήματα προς την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης
Η ΕΕ και οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συνεργάζονται σε καθημερινή βάση και σε πολλαπλά πεδία τονίζοντας πόσο ισχυρή είναι η ενότητα που επιδεικνύεται.

Η κλιμάκωση όχι μόνο διακινδυνεύει τη σταθερότητα και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«H Ρωσία προχώρησε σε άνευ προηγουμένου κλιμάκωση εναντίον της Ουκρανίας», σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ και προσέθεσε ότι η συσσώρευση των ρωσικών στρατευμάτων δείχνει «επιθετική και απειλητική συμπεριφορά».

Επίσης, επισήμανε ότι η ΕΕ και οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συνεργάζονται σε καθημερινή βάση και σε πολλαπλά πεδία τονίζοντας πόσο ισχυρή είναι η ενότητα που επιδεικνύεται.

Προτεραιότητα στους διπλωματικούς διαύλους

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε το ρόλο της διπλωματίας και αναφέρθηκε στις (διπλωματικές) πρωτοβουλίες που έχουν λάβει οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, ενώ έκανε λόγο για τον «σημαντικό ρόλο» του Εμαννουέλ Μακρόν και του Όλαφ Σολτς.

«Ποτέ δε σταματήσαμε να δίνουμε προτεραιότητα στους διπλωματικούς διαύλους, ακόμη κι όταν αυτές οι προσπάθειες δεν δείχνουν να έχουν άμεσα απτά αποτελέσματα», είπε και κάλεσε τη Μόσχα «να κάνει σταθερά και απτά βήματα προς την αποκλιμάκωση για έναν ειλικρινή πολιτικό διάλογο». Τέλος, ο Σαρλ Μισέλ αναφέρθηκε στις σοβαρές κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία σε περίπτωση που προχωρήσει σε περαιτέρω επιθετικότητα απέναντι στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία @AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Παρούσα η ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος Ρωσίας-Ουκρανίας

Κρεμλίνο: Χαιρέτισε την προθυμία του Μπάιντεν «για σοβαρές συνομιλίες» - Διέψευσε τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider