Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα στηρίξει ισχυρή αντίδραση της ΕΕ σε τυχόν ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα στηρίξει ισχυρή αντίδραση της ΕΕ σε τυχόν ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Υπενθύμισε τη στάση της Αθήνας όταν η Ρωσία είχε εισβάλει στην Κριμαία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ελλάδα θα στηρίξει μια ισχυρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οποιαδήποτε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα ζήτησε τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Ένωσης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είχε συμμορφωθεί με τις «σκληρές» κυρώσεις της ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία το 2014, ο Βαρβιτσιώτης -- του οποίου η θέση ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών περιλαμβάνει ευθύνες για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις -- είπε ότι παρόμοια μέτρα θα ακολουθήσουν «αν συμβεί κάτι νέο που θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα, ασφάλεια και ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Η επιθυμία της Ελλάδας να διατηρήσει τους δεσμούς της με τη Μόσχα «σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύει τις ευθύνες μας ή τη δέσμευσή μας για την αλληλεγγύη και την ενότητα τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ», δήλωσε ο Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση ευνοεί την «περαιτέρω δέσμευση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβεί υπό τις προϋποθέσεις που τίθενται, όπως το να περιορίζονται οι κυρίαρχες χώρες στη δυνατότητα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ στο μέλλον».

Στη συνέντευξη ο κ. Βαρβιτσιώτης προειδοποίησε πως η Ρωσία θα βγει χαμένη εάν αποφασίσει να μειώσει τις εξαγωγές αερίου προς την Ευρώπη. «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλες αγορές έτοιμες να εισάγουν αυτό το ρωσικό αέριο», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider