Το επίπεδο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συνιστά ασφαλιστική δικλείδα για πολιτικούς κλυδωνισμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το επίπεδο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συνιστά ασφαλιστική δικλείδα για πολιτικούς κλυδωνισμούς
Την θέση αυτή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI.

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι το επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας συνιστά ασφαλιστική δικλείδα για πολιτικούς κλυδωνισμούς και δεν θεωρεί πως η Τουρκία προσπαθεί να οικοδομήσει μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Την θέση αυτή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI.

«Το επίπεδο της οικονομικής αλληλεπίδρασης και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι μια πολύ καλή ασφαλιστική δικλείδα για τους πολιτικούς κλυδωνισμούς», δήλωσε ο Πεσκόφ χαρακτηρίζοντας «συνεκτικό κρίκο» μια κατάσταση όταν οι εταίροι «ενδιαφέρονται να διασφαλίζουν ότι τίποτα δεν κλονίζει τις διμερείς σχέσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει να οικοδομήσει μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ αναφερόμενος στην συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της Συρίας, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία και η Τουρκία κάθε φορά καταφέρνουν να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και στο ζήτημα της Συρίας και σε άλλα ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider