Διεθνή
08-10-2021 | 16:58

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός αιρεσιμότητας για την Πολωνία

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός αιρεσιμότητας για την Πολωνία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα τον νέο μηχανισμό αιρεσιμότητας για την προστασία του προϋπολογισμού από παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Πολωνία, μετά τη χθεσινή απόφαση του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με παρέμβαση από επικεφαλής επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Έλεγχο του Προϋπολογισμού (CONT), για τις Νομικές Υποθέσεις (JURI) και για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις (LIBE) αντέδρασαν στη χθεσινή απόφαση του Πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, όπου αναφέρεται ότι το Σύνταγμα της Πολωνίας υπερέχει έναντι του ευρωπαϊκού δικαίου.

Μάας: Η Πολωνία θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τους κανόνες της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας κάλεσε σήμερα την Πολωνία να σεβαστεί «πλήρως» τους κοινούς κανόνες της ΕΕ.

«Όταν μια χώρα αποφασίζει πολιτικά να αποτελεί μέρος της ΕΕ, θα πρέπει να εφαρμόζει πλήρως τους κοινούς κανόνες», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στον όμιλο εφημερίδων Funke, προσθέτοντας ότι η Γερμανία υποστηρίζει πλήρως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις προσπάθειές της να διασφαλίσει ότι το δίκαιο της ΕΕ εφαρμόζεται και στα 27 κράτη μέλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΚ: Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ

MUST READ

Κλιμακώνεται η κρίση στις σχέσεις ΕΕ-Πολωνίας – Βαδίζουμε προς το Polexit;