Ελλάδα
31-08-2021 | 13:49

Ανατροπή: Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Αποστολάκης

Newsroom
Μοιράσου το
Ανατροπή: Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Αποστολάκης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ήρθαν μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, από τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει προϋπόθεση για την ανάληψη υπουργικού χαρτοφυλακίου τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τον ΣΥΡΙΖA, ο ίδιος άλλαξε στάση.

Η ανατροπή ήρθε με την επίσημη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο iEidiseis.gr:

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Νωρίτερα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη. «Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν.

«Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα», καταλήγουν. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανασχηματισμός «ανοικτών μετώπων» και υψηλού ρίσκου - Έκπληξη με Αποστολάκη