Δέσμευση ΕΕ - ΗΠΑ για άρση δασμών και συνεργασία κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δέσμευση ΕΕ - ΗΠΑ για άρση δασμών και συνεργασία κατά του κορονοϊού
Σημαίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στόχος των δύο πλευρών είναι να έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου τα 2/3του παγκοσμίου πληθυσμού μέχρι το τέλος του 2022.

Τη δέσμευση για στενότερη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ, υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, υπογραμμίζουν τα κράτη μέλη της ΕΕ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής με την αμερικανική ηγεσία στις 15 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της δήλωσης της ΕΕ, που δημοσίευσε το Reuters, οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την άρση των δασμών χάλυβα από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 καθώς και για το τέλος της κόντρας σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις στις αεροπορικές εταιρείες.

Ακόμα, ΕΕ και ΗΠΑ συμφωνούν στην ανάγκη για περιορισμό της ισχύς της Κίνας στο διεθνές στερέωμα και δεσμεύονται για κοινό αίτημα έρευνας σχετικά με την απαρχή του κορονοϊού.

Παράλληλα, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον τονίζουν πως θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού να έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου μέχρι το τέλος του 2022.

Ακόμα, στο κείμενο γίνεται αναφορά στο ότι ΕΕ και ΗΠΑ θα αυξήσουν τις εξαγωγές εμβολίων κατά της νόσου σε τρίτες χώρες, με στόχο την άρση των περιορισμών στις εξαγωγές σκευασμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider