Διεθνή
27-05-2021 | 10:36

Μπορέλ: Ετοιμάζονται οι κυρώσεις της ΕΕ προς τη Λευκορωσία 

Newsroom
Μοιράσου το
Μπορέλ: Ετοιμάζονται οι κυρώσεις της ΕΕ προς τη Λευκορωσία 
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν σήμερα το εύρος των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβάλλουν στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας, στον απόηχο των σχέσεων των Βρυξελλών με το Μινσκ, μετά από την αεροπειρατεία σε σκάφος της Ryanair την περασμένη Κυριακή.

Προσερχόμενος στην άτυπη συνεδρίαση των ΗΠΑ της ΕΕ στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης, Ζοζεπ Μπορέλ, ανέφερε πως «θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις για τμηματικής και οικονομικές κυρώσεις στη Λευκορωσία».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το περιστατικό της περασμένης Κυριακής είναι «απαράδεχτο» και ότι δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.

Ο Ισπανός αξιωματούχος ανέφερε πως η λίστα που καταρτίζεται είναι σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Στο ίδιο πλαίσιο, η Λιθουανία είπε ότι οι προτεινόμενες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας θα πρέπει να στοχεύσουν εκείνους τους τομείς που ωφελούν περισσότερο την ηγεσία της χώρας, αν και οι συζητήσεις μόλις ξεκινούν.

«Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον τομέα της παραγωγής πετρελαίου», δήλωσε ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε συνεδρίαση με τους Ευρωπαίους εταίρους του στη Λισαβόνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ανηλεής η συμπεριφορά της Λευκορωσίας εναντίον αντιφρονούντων και δημοσιογράφων

MUST READ

H Γαλλία απαγόρευσε την είσοδο στον εναέριο χώρο της σε λευκορωσικό αεροσκάφος