Διεθνή
19-05-2021 | 17:25

Η ΕΕ ξεκινά διαβούλευση για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

Newsroom
Μοιράσου το
Η ΕΕ ξεκινά διαβούλευση για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την πρωτοβουλία της για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών. Με την πρωτοβουλία αυτή, η Επιτροπή αποσκοπεί στη διασφάλιση της αναγνώρισης σε όλη την ΕΕ της αναγνωρισμένης σε ένα κράτος μέλος ιδιότητας του γονέα.

Στόχος είναι τα παιδιά να διατηρούν τα δικαιώματά τους σε διασυνοριακές καταστάσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πέρυσι, στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στην αμοιβαία αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα στην ΕΕ με τα εξής λόγια: «Αν είσαι γονέας σε μία χώρα, είσαι γονέας σε κάθε χώρα». Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί επίσης συγκεκριμένη σύσταση της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. Μέσω της δημόσιας διαβούλευσης θα συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα της διασυνοριακής αναγνώρισης της ιδιότητας του γονέα στην ΕΕ, καθώς και απόψεις των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με την πρωτοβουλία για την ιδιότητα του γονέα.

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος ως τις 19 Αυγούστου 2021, θα αξιοποιηθούν στην πρωτοβουλία για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών, η οποία αναμένεται το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.