«Ανοίγουν» τα σύνορα της ΕΕ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 21 Μαΐου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανοίγουν» τα σύνορα της ΕΕ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 21 Μαΐου
Για τους πολίτες που έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το «πράσινο φως» στα ταξίδια προς την ΕΕ από τρίτες χώρες έδωσαν οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες, από την 21η Μαΐου.

Σύμφωνα με το AFP, πρόκειται για επικύρωση οδηγίας που είχε λάβει η Κομισιόν στις 3 Μαΐου, προκειμένου να χαλαρώσουν τα κριτήρια για το ποιες χώρες θεωρούνται «ασφαλείς» ώστε να τονωθεί η τουριστική αγορά στην ΕΕ. Ενώ, η έγκριση αφορά μόνο σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, μόνο οι πολίτες από 7 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη, μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ, ανεξαρτήτως με το εάν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Σχέδιο για αύξηση παραγωγής εμβολίων, υπό πίεση για άρση των πατεντών

Ξεπεράστηκαν οι 200 εκατ. εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην ΕΕ

Πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό: Ελλάδα και Γερμανία ολοκλήρωσαν τη διαδικασία προσομοίωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider