Η οδηγία που έδωσε προς τους στενούς του συνεργάτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή σύσκεψη της Τετάρτης ήταν σαφής: όσοι κρατικοί αξιωματούχοι εμβολιάστηκαν ως εκείνη την ώρα, εμβολιάστηκαν. Και αυτό γιατί οι φωτογραφίες που έσπευδαν να αναρτήσουν με… ενθουσιασμό στα social media κυβερνητικά, κυρίως, στελέχη κανέναν συμβολισμό δεν παρήγαγαν, τουναντίον προκάλεσαν έντονη ενόχληση στο ευρύ κοινό.

Και αυτό γιατί ήταν σαφές ότι ορισμένα στελέχη δεν ήταν και τόσο…πρώτης γραμμής, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους δια του εμβολιασμού τους. Συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παρέμβει, προκειμένου αυτή η τάση να λάβει τέλος. Δόθηκε, δε, και η εντολή στην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, η οποία είχε προγραμματισμένη συνέντευξη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, να «κάψει» τη συνέχιση των εμβολιασμών κρατικών αξιωματούχων.

Με αυτά τα δεδομένα, εκ του αρχικώς προγραμματισθέντος συνόλου των 126 αξιωματούχων που ήταν να εμβολιαστούν, εμβολιάστηκαν οι 66. Οι υπόλοιποι, όπως διευκρινίζουν από το Μαξίμου, θα εμβολιαστούν όποτε ορίζει η προτεραιοποίηση που έχει καταρτίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν, άλλωστε, ότι ορισμένοι υπουργοί και υφυπουργοί παρεξήγησαν το νόημα του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού τους, καθώς δεν υπήρχε καμία ανάγκη συμβολισμού εξ αυτού, μιας και είχε ήδη εξαντληθεί από τους εμβολιασμούς της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, αυτές τις μέρες που ο κ. Μητσοτάκης καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα με παρέμβασή του, όπως έγινε και στην περίπτωση της κάλυψης χαμηλοσυνταξιούχων με φάρμακα και για το 2021. Και μπορεί αυτή η περίπτωση να είναι διαφορετική, μέσα σε λίγες μέρες, όμως, και θεωρητικά σε μια πιο χαλαρή πολιτικά περίοδο, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παρέμβει δις, προκειμένου να μην παραταθεί η λάθος εντύπωση που δόθηκε.

Σε αυτό το πλαίσιο και παρά τις επίσημες κυβερνητικές διαψεύσεις, θεωρείται άκρως πιθανό οι κυβερνητικές αλλαγές να είναι επί θύραις, ακόμα και τις επόμενες μέρες. Και αυτό γιατί η περίοδος θεωρείται ήπια, με τη διαδικασία των εμβολιασμών να έχει «ρολάρει» και τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται σε ύφεση στο πεδίο, παρά τη νέα ρητορική όξυνση από μέρους Τουρκίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν προδιαθέτει για άμεση επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χθες ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να περάσει ένα ικανό διάστημα αποκλιμάκωσης, τόσο σε επίπεδο ενεργειών, όσο και σε ρητορικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τη χρονιά με μια υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στη Λέσβο σήμερα το πρωί. Τη Λέσβο θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και θα ενημερωθεί από τα στελέχη του Λ.Σ. για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την προσωρινή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου, στο Μαυροβούνι, ενώ μετά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 98 ΑΔΤΕ, όπου και θα ακούσει και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Πηγή: Reader.gr