Ελλάδα
02-12-2020 | 19:14

Κικίλιας: Γιατροί από ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το
Κικίλιας: Γιατροί από ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη

Είμαστε σε πολύ κρίσιμη καμπή. Στην Ευρώπη κάθε 17 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος στην Ευρώπη και αυτό δεν επιτρέπει βιαστικές κινήσεις σε ότι αφορά την άρση περιοριστικών μέτρων δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για την πανδημία.

«Ήδη χώρες όπως το Ισραήλ σκέφτονται σοβαρά να επαναφέρουν το lockdown και αυτό πρέπει να μας φέρει σε περίσκεψη για τη στάση μας στην προστασία των συμπολιτών μας. Στη Βόρεια Ελλάδα που αντιμετωπίζει τεράστια πίεση όσον αφορά τον κορονοϊό, γίναμε μάρτυρες μιας τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων» επεσήμανε ο υπουργός.

«Γιατροί από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, μεταβαίνουν εθελοντικά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού» ανέφερε ο υπουργός.

«Θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού στη χώρα μας κάποια στιγμή κι αυτό θα μας βοηθήσει να ξανά πάρουμε τη ζωή μας πίσω», τόνισε ο κ. Κικίλιας κάνοντας ξεκάθαρο ότι «με το που θα έρθουν τα πρώτα εμβόλια στη χώρα μας, την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί». Ήδη ετοιμάζονται τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μπορούν να εμβολιαστούν 2 εκατομμύρια πολίτες κάθε μήνα, επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στους υγειονομικούς, τονίζοντας ότι οι προσπάθειές τους είναι ηρωικές, και ανακοίνωσε ότι όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, που θα μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και στα νοσοκομεία της για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για την περίοδο που θα παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.