Politico: Οικονομική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησε η Ελλάδα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Politico: Οικονομική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησε η Ελλάδα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τεχνική και οικονομική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα φέρεται να ζήτησε η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Politico.

Kατά τις πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει ένα αγνώστου ύψους ποσό οικονομικής βοήθειας – καθώς επίσης και τεχνική βοήθεια - από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Το δημοσίευμα επικαλείται δήλωση εκπροσώπου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τεχνική και οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, καθώς και η κοινωνική προστασία».

«Σύμφωνα με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για παροχή δανείων θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα πάντα με το Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν το αίτημα γίνει δεκτό, αυτό θα βυθίσει τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος, σε μια εποχή που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται για τους όρους και τις προϋποθέσεις του τρέχοντος πακέτου διάσωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Σενάριο αυτοδυναμίας με «σαμαρικές» πλάτες - Το γλέντι του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι «πασόκοι» που δεν μασούν

Ο Έλον Μασκ έγινε ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Στα 866 ευρώ η μέση σύνταξη τον Μάιο - Στο τραπέζι η αναμόρφωση της ΕΑΣ και η «13η σύνταξη»

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider