«Καμπανάκι» Νάγκελ για ακροδεξιά και έξοδο από το ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» Νάγκελ για ακροδεξιά και έξοδο από το ευρώ
Αυστηρή προειδοποίηση για ακροδεξιά και έξοδο από το ευρώ απέστειλε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ.

Αυστηρή προειδοποίηση κατά της ακροδεξιάς απέστειλε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ, τονίζοντας ότι απειλεί την ευημερία της Γερμανίας. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ισχυριζόμενος ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν «οικονομική καταστροφή για όλους μας», σε συνέντευξή του στον όμιλο Funke Media.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να μην παίρνουν ελαφρά τον κίνδυνο της ακροδεξιάς», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο εξτρεμισμός αποτρέπει τους επενδυτές και τους εξειδικευμένους εργαζόμενους που έρχονται στη Γερμανία από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, τάχθηκε κατά της εξόδου της Γερμανίας από τη Ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες χαρακτήρισε «ακρογωνιαίους λίθους της ευημερίας μας».

Χωρίς να θέλει να υποβαθμίσει τις προκλήσεις της χώρας o κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας της Γερμανίας παρέμεινε σταθερή και ότι έχει σχεδόν πλήρη απασχόληση. «Πάντα συζητιέται ότι η Γερμανία είναι ένας ‘ασθενής’. Με ανησυχεί περισσότερο ότι η Ευρώπη αρρωσταίνει, εάν δεν αρχίσουμε επιτέλους να κάνουμε το χρέος μας», εξήγησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διανύει την πρώτη της ύφεση μετά την πανδημία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών, ενώ και η ανάκαμψη αργότερα μέσα στο έτος προβλέπεται ήπια. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η ύφεση της Γερμανίας υποχώρησε, γεγονός που οφειλόταν αποκλειστικά στον τομέα των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Η επενδυτική γοητεία της Γερμανίας επιστρέφει

Αγωνία τέλος για τις ΗΠΑ - Γλίτωσαν το shutdown

Vorwerk: Με μοντέλο Tupperware στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία του στα ελληνικά νοικοκυριά - Η πολυσυσκευή Thermomix

gazzetta
gazzetta reader insider insider