TikTok: Αντιμετωπίζει νέα απειλή να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TikTok: Αντιμετωπίζει νέα απειλή να απαγορευτεί στις ΗΠΑ
Νέες απειλές αντιμετωπίζει το TikTok στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πρόταση νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε την Τρίτη. Το νομοσχέδιο καλεί τους ιδιοκτήτες της μητρικής εταιρείας να εκποιήσουν τα μερίδιά τους ή να αντιμετωπίσουν πιθανή απαγόρευση.

Νέα «υπαρξιακή απειλή» για το TikTok στις ΗΠΑ εγείρει νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Τρίτη και καλεί τη μητρική εταιρεία ByteDance να αποεπενδύσει από την υπηρεσία, ειδάλλως η τελευταία μπορεί να απαγορευτεί.

Το μέτρο παρουσιάστηκε από τον Mike Gallagher, Ρεπουμπλικανό από το Ουισκόνσιν που ηγείται της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και το έτερο μέλος της Επιτροπής, τον Δημοκρατικό βουλευτή Raja Krishnamoorthi του Ιλινόις.

Ο κολοσσός των social media, έχει εγείρει και στο παρελθόν ανησυχίες μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με τις πολιτικές συλλογής και προστασίας δεδομένων της εφαρμογής και τους δεσμούς της με την Κίνα μέσω της μητρικής της εταιρείας Bytedance. Ωστόσο, η νομοθεσία που εισήχθη πέρυσι καθυστέρησε να εφαρμοστεί και δεν είναι σαφές πόσο μακριά θα φτάσει και αυτή, η τελευταία προσπάθεια, στη διάρκεια ενός έτους εκλογών.

Η ByteDance με βάση την πρόταση, θα έχει παραπάνω από 5 μήνες για να αποεπενδύσει από το TikTok και σε περίπτωση που διαφωνήσει, ενδέχεται να καταστεί παράνομο για τα app stores να διαθέτουν την εφαρμογή στα smartphones.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της εφαρμογής Alex Haurek δήλωσε ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί ολοκληρωτική απαγόρευση του TikTok όσο και αν οι συντάκτες του προσπαθούν να το αποκρύψουν. Αυτή η νομοθεσία εάν εφαρμοστεί, θα καταπατά τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης για 170 εκατ. Αμερικανούς και θα στερήσει από 5 εκατ. μικρές επιχειρήσεις μια πλατφόρμα στην οποία βασίζουν την ανάπτυξη τους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Από την άλλη o Gallagher σε δήλωση του είπε: «Αυτό είναι το μήνυμα μου προς το TikTok: αποκολληθείτε από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή αποχαιρετίστε την πρόσβαση στους Αμερικανούς χρήστες σας».

Τον περασμένο Μάρτιο Διευθύνων Σύμβουλος του TikTok, Σου Ζι Τσιου, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου υποστηρίζοντας πως η εταιρεία υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου και προσφέρει οικονομική αξία, απαντώντας στις κατηγορίες για κατασκοπεία και εξαπάτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το τεράστιο ποσό που έχαναν ανά λεπτό Facebook και Instagram από το χθεσινό μπλάκαουτ

Επίδομα μητρότητας: Τέλη Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για μη μισθωτές εργαζόμενες

Ένας αιώνας ζωής και τζίρος 100 εκατ. για την Αφοί Χαΐτογλου – Ποιο προϊόν ξεπέρασε τις επιδόσεις του μακεδονικού χαλβά

gazzetta
gazzetta reader insider insider