Πετραλιάς: Προς τα τέλη Δεκεμβρίου η καταβολή των επιδομάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετραλιάς: Προς τα τέλη Δεκεμβρίου η καταβολή των επιδομάτων
Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά και να αποδίδει, είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά και να αποδίδει, είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Συνολικά τον Δεκέμβριο θα εκταμιευθούν 717 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 352 εκατ. ευρώ θα είναι στήριξη σε οικογένειες με παιδιά, άτομα με αναπηρία και χαμηλοσυνταξιούχους, συνολικά 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Η καταβολή επιδομάτων θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου, ανέφερε ο υφυπουργός.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, δήλωσε: «Όπως αποδείχτηκε εχθές και από τα στοιχεία εκτέλεσης Προϋπολογισμού δεκαμήνου, η Ελληνική Οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά και να αποδίδει. Αυτό μας επιτρέπει σήμερα να ανακοινώσουμε ένα επιπλέον μέτρο στήριξης, στοχευμένο όμως για τα ευάλωτα νοικοκυριά, σε συνέχεια όσων ήδη έχουμε ανακοινώσει, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους στόχους του Προϋπολογισμού.

Να θυμίσουμε ότι κατά το μήνα Δεκέμβριο θα έχουμε την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά 8%, την ενίσχυση των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά, το επίδομα θέρμανσης, το youth pass και άλλα μέτρα στήριξης.

Συνεπώς, προκειμένου να ενισχυθούν τα νοικοκυριά που πλήττονται περισσότερο από το υψηλό επίπεδο τιμών και εν’ όψει των μέτρων μόνιμων αυξήσεων μισθών και συντάξεων που εφαρμόζονται από το 2024, θα δοθεί τον Δεκέμβριο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ, συμπληρωματικά των παρεμβάσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί για τον ίδιο μήνα.

Η στήριξη θα επικεντρωθεί κυρίως στις οικογένειες με παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους χαμηλοσυνταξιούχους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Πώς θα διανεμηθούν τα 350 εκατ. ευρώ – Στα 717 εκατ. οι παροχές Δεκεμβρίου

Μητσοτάκης: Δεν είμαστε εξαρτημένοι από καμιά πολυεθνική

Οι κερδισμένοι από τον Χριστουγεννιάτικο μποναμά της κυβέρνησης - Οι δικαιούχοι και τα ποσά που θα λάβουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider