Γεωργιάδης: Εως το τέλος του χρόνου θα εκδοθούν οι μισές εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Εως το τέλος του χρόνου θα εκδοθούν οι μισές εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εκδοθεί οι μισές εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αφού όπως ανέφερε έχει ήδη κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ τόνισε επίσης πως το 2024 πιστεύει πως θα δωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού». 

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εκδοθεί οι μισές εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αφού όπως ανέφερε έχει ήδη κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ τόνισε επίσης πως το 2024 πιστεύει πως θα δωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Από όλα τα μέτρα που πήραμε την εποχή των μνημονίων, το πιο επώδυνο ήταν η περικοπή των συντάξεων. Ήταν αναπόφευκτο» και γι’αυτό «η κυβέρνησή μας δίνει για 2η συνεχόμενη χρονιά αυξήσεις και επίδομα στους δικαιούχους της προσωπικής διαφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης άσκησε έντονη κριτική κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας πως δεν έχει καταθέσει καμία πολιτική πρόταση, ενώ υποστήριξε πως έχει αρχίσει και κουράζει το «σόου».

«Δεν έχω TikTok, είμαι δυνατός στο Twitter» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ υπογράμμισε πως, «δεν έχω ακούσει ακόμα πολιτικές απόψεις, προς το παρόν έχει κάποιου είδους σόου. Νομίζω το έχει παρακάνει, είναι λίγο κουραστικό. Είναι προφανές ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για την πολιτική στην Ελλάδα».

Η μελέτη για το ΟΑΚΑ θα παραδινόταν το καλοκαίρι του 2024

Για την υπόθεση του ΟΑΚΑ, ο ο Υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως, ο πρωθυπουργός αποφάσισε το 2021, με την κατάθεση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης να εξοικονομήσει 60 εκατομμύρια ευρώ για το έργο. «Προηγείται μια μελέτη για να γίνει ένα έργο. Η μελέτη έπρεπε να παραδοθεί σε ένα χρόνο από σήμερα. Θα παραδινόταν το καλοκαίρι του 2024», είπε, σημειώνοντας πως είναι προς τιμήν του ΤΑΙΠΕΔ πως την παρέδωσε νωρίτερα.

«Δεν ξέραμε ότι υπάρχει κίνδυνος. Γνωρίζω πως το ίδιο λεπτό που ενημερώθηκε η κυβέρνηση ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, το ΟΑΚΑ έκλεισε», τόνισε και συμπλήρωσε πως «κατηγορείτε την κυβέρνηση γι αυτό που θα έπρεπε να επαινείτε». «Τα ολυμπιακά ακίνητα αφέθηκαν στη μοίρα τους», υπογράμμισε για το σύνολο των ακινήτων.

Ο πληθωρισμός έφτασε για πρώτη φορά σε μονοψήφιο ποσό

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας σημείωσε ότι, «όλοι έχουμε καταλάβει ότι είναι ένα παγκόσμιο θέμα. Το υπουργείο ανάπτυξης και ο Σκρέκας λαμβάνουν μέτρα» και αναφέρθηκε αφενός στα πρόστιμα που επιβάλλονται, αφετέρου στο ότι, «ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έφτασε πρώτη φορά σε μονοψήφιο ποσό». Επίσης ανέφερε πως η κυβέρνηση έφερε νωρίτερα το ξεπάγωμα των τριετιών γιατί ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλειδί η φοροδιαφυγή για ελαφρύνσεις έως 2 δισ. ετησίως – Τι θα κρίνει τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Ακίνητα: Συνεχίζεται η άνοδος τιμών – Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, το κέντρο, ο Πειραιάς και ο «χάρτης» σε πωλήσεις, ενοίκια

Υπερταμείο: Πώς ο ΔΑΑ «απογείωσε» τα μερίσματα στα 115 εκατ. ευρώ – Τα περιφερειακά αεροδρόμια, το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ, η ΔΕΗ και τα άλλα assets

gazzetta
gazzetta reader insider insider