Μπούλαρντ (Fed): Καλύτερη των εκτιμήσεων η πορεία της οικονομίας - Προς νέες αυξήσεις των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Καλύτερη των εκτιμήσεων η πορεία της οικονομίας - Προς νέες αυξήσεις των επιτοκίων
Το εύρος των επιτοκίων της τράπεζας πρέπει να διαμορφωθεί μεταξύ του 5,25% και το 5,5% έναντι 4,5% - 4,75% που είναι σήμερα.

«Σήμα» για περαιτέρω αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) το επόμενο χρονικό διάστημα έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στο Σ. Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού τραπεζίτη έρχονται καθώς το βράδυ της Τετάρτης -ώρα Ελλάδας- δημοσιεύονται τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) και με τους επενδυτές να αναμένουν στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας σχετικά με τη νομισματική της πολιτική.

Μιλώντας στο CNBC, ο Μπούλαρντ είπε πως η αμερικανική οικονομία έχει αποδειχθεί ανθεκτικότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. «Πιστεύω πως οι αγορές υπερκοστολόγησαν μια ύφεση στο β' εξάμηνο του 2022 και στο α' εξάμηνο του 2023». Ο ίδιος πρόσθεσε πως για το σύνολο του 2023 οι ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή ανάπτυξη.

Για τον πληθωρισμό, ο Μπούλαρντ είπε πως αναμένει ότι θα πέσει εντός του τρέχοντος έτους.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως η Fed πρέπει να κινηθεί δραστικά ενάντια στον πληθωρισμό εντός του 2023, λέγοντας πως πρέπει περιοριστεί το τρέχον έτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος είπε πως για την καταπολέμηση του πληθωρισμού το εύρος των επιτοκίων της τράπεζας πρέπει να διαμορφωθεί μεταξύ του 5,25% και το 5,5% έναντι 4,5% - 4,75% που είναι σήμερα, «δείχνοντας» σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο 9,2% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός του Ιανουαρίου - Επιτάχυνση στις τιμές της ενέργειας

ΟΔΔΗX: «Τσιμπημένο» το επιτόκιο σε νέα δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider