Citigroup: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2023
Για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, η Citi προβλέψει πως η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα προχωρήσει σε 3 επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων της εντός του 2023.

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί για το 2023 με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με έκθεση της Citigroup.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου αναμένουν πως το παγκόσμιο ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 2,2% για τον τρέχον έτος, το χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης των τελευταίων 40 ετών.

Η εκτίμηση είναι κατά 25 μονάδες βάσης υψηλότερη από την προηγούμενη πρόβλεψη της Citigroup, η οποία κάνει λόγο για «βελτιωμένες μακροοικονομικές τάσεις» στην έκθεση της.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνει λόγο για μια «ηπιότερη» δύσκολη προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας, εν μέσω της προσπάθειας των ισχυρών κεντρικών τραπεζών να μειώσουν τον πληθωρισμό μέσω των αυξήσεων των βασικών τους επιτοκίων.

Για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, η Citi προβλέψει πως η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα προχωρήσει σε 3 επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων της εντός του 2023, ανεβάζοντας το εύρος των επιτοκίων στα επίπεδα του 5% από το 4,5%- 4,75% που είναι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rio Tinto: Μείωση κερδών 41% για το 2022, εν μέσω της πτώσης στις τιμές των μετάλλων

gazzetta
gazzetta reader insider insider