Κομισιόν: Ο Μασκ πρέπει να αυξήσει τους ελεγκτές περιεχομένου της Twitter στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Ο Μασκ πρέπει να αυξήσει τους ελεγκτές περιεχομένου της Twitter στην Ευρώπη
Όπως είπε ο επικεφαλής Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν, Τιερί Μπρετόν.

Μήνυμα στον νέο επικεφαλής της Twitter, Έλον Μασκ, για το ότι πρέπει να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού της εταιρείας για τον έλεγχο περιεχομένου της πλατφόρμας στην Ευρώπη έστειλε ο επικεφαλής Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν, Τιερί Μπρετόν.

Μιλώντας στο Frace Info, ο Επίτροπος αναφέρθηκε επικριτικά στις απολύσεις προσωπικού της Twitter που έχει προχωρήσει ο Μασκ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Μασκ «είναι στη διαδικασία μείωση ενός ορισμένου αριθμού ελεγκτών, αλλά θα πρέπει να τους αυξήσει στην Ευρώπη. Θα πρέπει να έχει διαφάνεια στους αλγορίθμους του. Θα έχουμε έλεγχο και πρόσβαση, πλέον δεν θα μπορούμε να λέγονται "σκουπίδια"» ανέφερε ο Μπρετόν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται πως τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο «σήμα» που έδωσε η Κομισιόν για αλλαγή πλατφορμών στους χρήστες της Twitter.

Η υπεύθυνη για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Αλλαγή της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ είπε πως η Επιτροπή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Twitter έως εργαλείο επικοινωνίας, ενώ «έδειξε» ως εναλλακτική της Twitter το Mastodon, μια γερμανική πλατφόρμα.

«Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον πως οι εξελίξεις γύρω από την Twitter έχουν καταστήσει περισσότερο περίεργους τους πολίτες για το τι μπορούν να προσφέρουν άλλες πλατφόρμες. Πολλοί μιλούν για το Mastodon. Θεωρώ πως έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που οι άνθρωποι απολαμβάνουν στο Twitter».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Μπάιντεν ζητά εξηγήσεις από τον Μασκ για τη διασφάλιση των στοιχείων των Αμερικανών

gazzetta
gazzetta reader insider insider